Last news in Fakti

2 Август, 2020 13:55 2 294 3

Парадокс! Атлетка се отказа от участие на Олимпийските игри в Токио

  • олимпийски огри-
  • токио-
  • 2021-
  • отказ от участие-
  • бийти дойч

Оттеглянето й е пряко свързано с нейната религия

Парадокс! Атлетка се отказа от участие на Олимпийските игри в Токио - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-голямата мечта на всеки спортист е участието на Олимпийски игри. Малко са случаите, когато някой се отказва от най-големия спортен форум, след като е спечелил квота и не е контузен.

Именно такава е ситуацията с Бийти Дойч. 30-годишната израелска шампионка в маратона съобщи, че се отказва от участие на Игрите в Токио през следващата година, пише Гонг.

Причината е изключително странна, но и достойна за уважение. Жената, която е родена в САЩ, но се състезава за Израел, твърдо спазва принципите на ортодоксалния юдаизъм и свещения Шабат. Това означава, че тя не извършва никаква работа в събота.

„Ако олимпийските игри се бяха провели в Токио по програма през 2020 година, маратонът щеше да е в неделя. Това беше идеално. Програмата за 2021-а обаче мести състезанието в събота. Това означава, че имам сериозен проблем и няма да участвам на Олимпиадата“, призна 30-годишната атлетка.

Бийти Дойч, която е майка на 5 деца, винаги се състезава с пола. Това също е част от нейните религиозни принципи. Спортният ѝ екип обаче не пречи на добрите ѝ резултати. Тя е шампионка на страната за последните две години, както и в полумаратона за миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай

    2 0 Отговор
    "Който е майка на две деца"!!! Павеле, Павеле...
  • 2 Раждайте бе

    3 0 Отговор
    Всяко евреиско семейство има по 5-6 деца... Тук жените на по 40 нямат и едно. Мъжете мислят само за секс, без обвързане, а жените гонят кухи цели... Раждайте или народа и расата ни ще бъдат заличени!

    Коментиран от #3

  • 3 Ми ти какво

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Раждайте бе":

    предлагаш? Да се обвързват за кухите им цели ли? Друг е въпросът, че все парите на вече женените им се струват по-сладки. Еми значи и те не търсят обвързване, просто им е предлог да измъкнат парички. А иначе по-бедните мкадежи които мечтаят за семейство, ги подминават като невидими.