25 Юли, 2020 12:32 1 803 1

Добра новина за феновете на Формула 1! Ще има още три нови старта през този сезон

  • формула 1-
  • гран при-
  • стартове-
  • коронавирус-
  • писти

Два от тях ще бъдат на легендарни писти, а третият на дебютиращо трасе за надпреварата

Добра новина за феновете на Формула 1! Ще има още три нови старта през този сезон - 1
Снимка: БГНЕС

Нови три старта влизат в календара на Формула 1 за този сезон, твърдят редица авторитетни издания за моторни спортове. Два от тях ще бъдат на легендарни писти, а третият на дебютиращо трасе за надпреварата.

Германската писта Нюрбургринг ще приеме състезание от Формула 1 за първи път от 2013 година насам, Италия ще получи трети старт за сезона на реновираното трасе Имола, а Портимао в Португалия пък ще бъде за първи път в историята домакин на старт от елитните автомобилни серии.

Очакванията са Гран при на Германия да бъде проведено на 11 октомври, а на Португалия - на 25 октомври. Имола, която не е приемала старт от 2006 насам и където почина легендарният бразилски пилот Айртон Сена през 1994 година, ще бъде домакин на състезание на 1 ноември.

Състезанията в Германия, Португалия и Италия ще заменят тези в САЩ, Бразилия и Мексико, където епидемията от COVID-19 е в своя пик към момента. Състезанието за Голямата награда на САЩ в Остин, Тексас трябваше да се проведе на 23 октомври, старта в Мексико бе насрочен за седмица по-късно, а този в Бразилия на 13 ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човек

    0 2 Отговор
    Ще карат пак с джойстици от вкъщи. Нищо няма да има есента.