Last news in Fakti

1 Август, 2020 10:55 2 559 0

Хелмут Марко: Скоростта на Мерцедес наистина ни изнервя

  • формула 1-
  • хелмут марко-
  • ред бул-
  • мерцедес

Съветникът в Ред Бул все пак не губи надежда, че има шанс Мерцедес да допусне грешки

Хелмут Марко: Скоростта на Мерцедес наистина ни изнервя - 1
Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Темпото, което притежава отборът на Мерцедес кара Ред Бул и най-вече Хелмут Марко да се притесняват, пише Clubs1.bg. Според тях е факт, че поне до 2022 отборът на Мерцедес няма да бъде настигнат. В началото на сезона доброто темпо, което Ред Бул показа им позволи да се обнадеждят относно борбата за титлата тази година. Но засега това не е така, защото Мерцедес притежават най-бързата кола с оглед на трите спечелени състезания досега.

Сериозни промени по колата на Ред Бул не са планирани за следващия сезон, защото това би забавило развитието им догодина. Това само по себе си говори, че надали обстоятелствата и условията ще са кой знае колко по-различни и разликата между двата тима ще се запази.

„Скоростта, която Мерцедес успя да достигне по време на зимната пауза наистина ни изнервя“, каза Хелмут Марко.

Пистите, които са включени към календара тази година и формата, в която Макс Верстапен се намира все пак дават позитиви в целия отбор на Ред Бул.

„Първото състезание показа колко голям шанс за победа има Макс, а във второто състезание на Шпилбърг имаше отново добро темпо. Силвърстоун никога не е била най-силната писта за нас, но не сме отчаяни, защото във всеки един момент Мерцедес може да сбърка“, допълни Хелмут Марко.

Откакто Формула 1 се завърна тази година нещата са напълно различни поради COVID-19. Хелмут Марко не е доволен нито от социалната дистанция, нито от многократното тестване всеки уикенд.
„Всички тестове и карантинни правила не са особено приятни за мен, но е по-добре да ги има, отколкото да не се състезаваме изобщо'', споделя той.

Мерцедес доминират в класирането засега. Хамилтън и Ботас се намират пред Верстапен в класирането, а Мерцедес изпреварват Ред Бул в борбата при конструкторите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА