Last news in Fakti

27 Юли, 2020 18:40 1 930 4

Павел Колев каза какви санкции може да понесе клубът, ако не бъде изряден към УЕФА до петък

  • павел колев-
  • футбол-
  • левски-
  • уефа

"Макар че работим всекидневно и имаме някакъв напредък, не очаквам до петък да сме напълно изрядни

Павел Колев каза какви санкции може да понесе клубът, ако не бъде изряден към УЕФА до петък - 1
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Левски - Павел Колев, внесе яснота какви санкции може да понесе клубът, ако не бъде изряден към УЕФА до петък.

31 юли е ключова дата за "сините", защото тогава от "Герена" трябва да предоставят информация на една от платформите на УЕФА по две декларации. Първата от тях е дали към 30 юни 2020 година имат някакви задължения към персонал (футболисти и служители), други клубове или държавата, което включва данъци и осигуровки върху изплатените възнаграждения. Там Левски е неизряден към изминалия вече период. Втората декларация касае датата 31 юли за същите задължения и обхваща едномесечната отсрочка, дадена от УЕФА на всички клубове, за да погасят задълженията по първата декларация заради пандемията от Covid-19, пише levski365.com.

"Макар че работим всекидневно и имаме някакъв напредък, не очаквам до петък да сме напълно изрядни. Тук обаче не се включват само директни плащания, но и споразумения за разсрочване през следващите месеци, за да бъде преодолян този мониторингов период", каза по темата изпълнителният директор Павел Колев. 

"Конкретно наказание няма да има в петък. Тепърва УЕФА предстои да се произнася, което ще се случи през август или септември. Възможните санкции са глоба и изваждане от европейските турнири за един или два сезона, като обаче последното е обезпечителна мярка. Отново ще получим срок да извършим дължимите плащания, преди тя да влезе в сила". 

"Разчитаме да продадем поне двама футболисти и с това да решим проблемите с УЕФА през август или най-късно септември, като най-голяма вероятност е трансферираните играчи да са Робърта и Паулиньо, към които има най-голям интерес", допълва шефът на "сините". 

Добрите новини за Левски са, че от УЕФА решиха през 2020 година да не прилатат  стандартните критерии за финансов феърплей и на практика той няма да бъде пречка за участие в европейските турнири. Единствено важно ще е Левски да не дължи пари за заплати, данъци или на други клубове към края на годината.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баце

    13 2 Отговор
    Си направи гавра с ЦСКА, сега за да се спаси ще погуби и Левски. Така явно ни се полага
  • 2 Оставка

    13 2 Отговор
    Оставка, съд, затвор!!!
  • 3 абе

    8 2 Отговор
    Какви евро.турнири сънуваш?!Нахалник...Ще има турнир на селската група!...
  • 4 А де

    5 2 Отговор
    Този си е `пиано-с китка`...