Last news in Fakti

27 Юли, 2020 20:23 2 302 11

Стадионът на Ботев Пд ще "глътне" 53 млн. лева

  • стадион христо ботев-
  • ботев пловдив-
  • футбол-
  • колежа

Срокът за завършването на строежа е 2 години след подписването на договора

Стадионът на Ботев Пд ще "глътне" 53 млн. лева - 1

Поръчката за доизграждането на стадион "Христо Ботев" в Пловдив вече е пусната. Тя ще бъде на стойност 53 млн. лева, потвърди кметът на Пловдив Здравко Димитров. "Поръчката за стадион вече е пусната. Искам още веднъж да благодаря на премиера Борисов, затова че се отказа от правителствения самолет и реши да даде парите за двата стадиона в Пловдив", сподели Димитров, цитиран от "Пловдив Нюз".

"Минахме през доста перипетии, строежът беше започван и спиран. Успяхме във възможно най- кратките срокове да се справим и поръчката да е факт. Няма как веднага след обявяването на решението, поръчката да бъде пусната, защото не искам да ставам клиент на прокуратурата. До 40 дни трябва да бъде избран изпълнител и дай боже да няма обжалване, за да издадем строително разрешение и да започне строителството", заяви още кметът.

"От тук насетне трябват пет дни, за да бъде пусната от Агенцията по обществени поръчки в европейския ежедневник. До пет дни поръчката ще бъде видима за всички кандидати. В началото на септември ще бъдат отворени офертите и в зависимост от това колко фирми ще се явят ще се постараем максимално бързо да изберем изпълнител. Стойността на обекта за СМР е 53 млн. с ДДС. За 25 милиона ще бъде построен стадиона до етап мачове в efbet Лига. При последващо финансиране – от държавния бюджет или еврофондове, стадионът ще бъде завършен изцяло, с прилежащите съоръжения, и ще бъде лицензиран за мачове от евротурнирите", коментира зам.- кметът Пламен Райчев.

Срокът за завършването на строежа е 2 години след подписването на договора. "Стадионът остава общинска собственост и подаръци няма да има. Ако някой си мисли, че общината ще го даде да печели някой друг, няма как да стане. Ще се прецени как ще се отдава дали с концесия, дали под наем", заяви Зико.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Behemoth

    10 1 Отговор
    Ва.ща мама ритнитопковска и на дузпажията също!

    Коментиран от #11

  • 3 Не ви е срам

    19 5 Отговор
    Град като Милано има Интер и Милан,и играят от 100 години на един стадион,а вие с два смешни отбора,два стадиона искате,като и двата ще останат недовършени...съберете парите,и направете един,ама както трябва!
  • 4 тРакия Пловдив

    3 2 Отговор
    е другото име на Ботев, които си имат стадион в кв. Коматево, но решили да влизат в ШЛ. Май ще вземат да купят и Роналдо, но засега от „Рома” Столипиново се дърпат, че им давали малко пари(има - няма 10000 Евро)

    Коментиран от #5

  • 5 Левски

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "тРакия Пловдив":

    А какво да кажем за закрития локо. Промниха Велбъжд на локум спорт. Хайде сега да го върнат у Кюстендил и вместо 2 стадиона ще строят един.
  • 6 Бреййй

    6 0 Отговор
    Този стадион по-скъп от модерна болница с 1000 легла. Колко ли ще откраднат - 40-45 милиона или повече?

    Коментиран от #10

  • 7 ЦСКА - София

    1 3 Отговор
    Този стадион ще се построи с откраднатите от #хунтата пари. Да го спрем. Нека всички истински българи на протест срещу строежа на стадиона на #хунтата. Да се срине из основи!
  • 8 КАНАРА

    1 1 Отговор
    ЗА СЕГА СМЕ НАЙ СТАРИТЕ И ЗАСЛУЖАВАМИ СТАДИОН НАПРЕД КАНАРИ!!
  • 9 КТБ

    1 0 Отговор
    Цветан Василев отдавна щеше да го е завършил, ама дебелите му взеха банката...
  • 10 Вуте

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бреййй":

    И тук ще ходят по 1000 души на мач.
  • 11 Кауш

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Behemoth":

    Ритнитопковците се грижат за себе си, а за нас остава да трошим коли по околовръстното.