Last news in Fakti

28 Юли, 2020 11:54 1 765 7

Уволниха треньора, който нарече феновете на собствения си отбор "маймуни"

  • люк еймаел-
  • футбол-
  • фенове-
  • йънг африканс

Хората в тази държава са пълни идиоти

Уволниха треньора, който нарече феновете на собствения си отбор "маймуни" - 1

Белгийският треньор Люк Еймаел бе уволнен от поста старши треньор на танзанийския футболен клуб Йънг Африканс, след като нарече феновете на собствения си отбор "маймуни" по време на пресконференция. 

60-годишният специалист, който е работил в десет различни държави в Африка през последното десетилетие, бе освиркан от трибуните заради смяна в мача срещу Мтибва Шугър, завършил наравно 1:1.

"Хората в тази държава са пълни идиоти. Могат само да крещят. Като маймуни са. Или като кучета, които могат само да лаят. Нито знаят повече, нито могат повече", каза той на пресконференция след мача.

От клуба обясниха: "Дълбоко разстроени сме от нехуманните и расистки думи на Люк Еймаел, който бе цитиран от няколко медии и в социалните мрежи. Заради тях ние решихме да го освободим от поста незабавно. Ще се уверим той да напусне страната възможно най-скоро", обявиха от клуба.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаргамел

    8 2 Отговор
    е та прав е човека...

    Коментиран от #6

  • 2 ДГД

    7 2 Отговор
    К'о пък се обиждат, да не са хора?!?
  • 3 Мим33

    5 1 Отговор
    Е па,по тази логика и треньора на Левски нарече някои ,,мъртавци,,но какво,да го гоним ли,че казва истината,което си беше така...
  • 4 Бачо Киро

    3 1 Отговор
    Е па кво е излъгал? За жалост не е премиер на България и не може да обижда безнаказано хората.
  • 5 Име

    3 0 Отговор
    Като казваш истината и ставаш расист. Дори и на стадион да си трябва да спазваш правила, не си в джунглата. Да си ги тренира някой танзаниец и да крещят на воля
  • 6 Като е прав

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гаргамел":

    иди да правиш на маймуните в гората протести, не на правителството пред Парламента
  • 7 Трябва да признаем

    1 0 Отговор
    Че политиците ни си ги бива. Протестите подкрепи, едва ли не оглави, проруски настроеният президент, а пък ние така и се не спряхме с тоя толкова невероятно безполезен расизъм с което предоопределихме вечността на тиквеното ни правителство. Сами няма да го свалим, не можахте ли да разберете, нямаме оръжия за да правим преврат, а нали само роптяхме срещу арабите. А те щяха да ни снабдят с оръжия, знаят как, имат опит с преврати. Изберете си най-накрая дали ще сме с арабите, с немците или ще си викаме тиквата да ни довърши. Друг вариант няма.