Last news in Fakti

31 Юли, 2020 09:02 1 281 0

Футболист от ПСЖ идва на проби в Локо Пд

  • локомотив пловдив-
  • псж-
  • футбол-
  • муса сумаре

Става въпрос за родения на 6 септември 1997 година французин Муса Сумар

Футболист от ПСЖ идва на проби в Локо Пд - 1
Снимка: БГНЕС

Нов футболист ще се присъедини към подготовката на Локо Пловдив в Боровец днес, съобщава "Меридиан Мач". Става въпрос за родения на 6 септември 1997 година французин Муса Сумаре. Той е израснал в Париж, но родителите му са от Мали. Според един от най-популярните спортни интернет портали Transgermarkt.com Сумаре е започнал тренировки с Б отбора на ПСЖ в началото на месеца. 

Възможността обаче да подсили носителят на Купата на България и да се наложи в елитната футболна дивизия го е поблазнила и заедно с агента си той е организирал пътуването си до София, за да може да премине проби в състава на Бруно Акрапович. 

Сумаре е започнал кариерата си в Ред Стар Париж, но първите му изяви при мъжете са в италианския Нурезе, след което минава през Виртус Бергамо, швейцарския Киасо, преди да се завърне във Франция и да остане един сезон в Шатору (Лига 2). Последният му клуб е бил Бобини, който напуска заради кризата с COVID-19. 

Сумаре може да играе на три позиции като най-добре се чувства в зоната на десния защитник. Използван е като десен външен и ляв външен халф. Той впечатлява със сериозната си физика и атлетизъм. 

В същото време стана ясно, че Бруно Акрапович е отхвърлил за състава си французина Мохамед Брахими, който в момента кара проби в Царско село. Спортно-техническото ръковдство на "черно-белите" продължава да търси вътрешен халф и нападател.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА