Last news in Fakti

1 Август, 2020 09:26 10 032 8

Съдружникът на Гриша Ганчев проговори за новия стадион на ЦСКА и скастри Стоичков

  • юлиян инджов-
  • цска-
  • стадион-
  • христо стоичков

Юлиян Инджов доста рядко говори пред медиите

Съдружникът на Гриша Ганчев проговори за новия стадион на ЦСКА и скастри Стоичков - 1
Снимка: БГНЕС

Притежателят на 38,1% от акциите на футболния ЦСКА Юлиян Инджов заяви пред bTV, че се притеснява по-скоро от административни пречки, а не от липсата на финансиране за построяване на новия стадион на "червените".

От клуба искат да модернизират "Българска армия" и приходящите пространства, като за целта ще си сътрудничат с държавата. Преди ден стана ясно, че съществуващото съоръжение в парк „Борисовата градина“ е оценено на 23 310 700 лв. През април базите бяха оценени на 32 274 900 лв., а от ЦСКА негодуваха, тъй като очакванията на ръководството бяха оценката да е с 10 млн. лв. по-ниска.

На "червените" предстои да внесат тази сума, за да може да се учреди съвместно дружество с държавата и да започне модернизацията.

„Считам, че тази оценка е сравнително приемлива за нас, като акционери в ЦСКА и отговаря на очакванията ни. Всъщност ще бъде началото на едно сътрудничество с Министерството на младежта и спорта. Чисто юридически трябва да се регистрира това съвместно дружество с принципал Министерство на спорта и ЦСКА и оттам нататък започва ремонтът на базите. Ние отдавна сме подготвили бизнес план. Имаме и предварителни разговори с финансови институции, които ще участват във финансирането на нашите проекти", заяви Инджов.

Той обаче не изключи възможността да се появят трудности от страна на Столична община, тъй като Общинският съвет трябва да гласува предложението за модернизация в центъра на столицата.

„По-лесно в момента е да се намери финансиране за проекта, отколкото да се преодолеят административните спънки в държавата ни. Преодолеем ли администрацията в лицето на община София, финансирането няма да е проблем. Считам, че точно там е заровен проблемът. Общината трябва да определи в крайна сметка дали иска в парка да има стадиони и да създаде необходимите условия те да бъдат изградени и реконструирани. Засега имахме уверения от общината, че подкрепя този проект", заяви Инджов.

Според съсобственика на "червените", осъществяването на подобен проект би спомогнало за европейския лик на тима.

„Трябва още доста да се работи в ЦСКА, за да може да се превърне в един клуб от европейска величина. По принцип без спортна база, няма как това да се направи. За това за нас е изключително важно да реализираме този проект. Смятам, че това е един модел, от който спокойно и другите клубове могат да взаимстват. Това е партньорство между държавата и спорта. Терените, които ние ще изградим, остават за клуба и държавата, а не за мен и господин Ганчев", каза още той.

Юлиян Инджов посъветва другия акционер в клуба - легендарния Христо Стоичков, да смекчи тона си, тъй като прекарва доста време далеч от България и клуба.

Преди дни Стоичков и главният мениджър на "червените" Стойчо Стоилов влязоха в словесен спор, като Камата заяви, че именно служителят на клуба е причината той да не се появява често на стадион "Българска армия".

Камата е миноритарен собственик с 20% от акциите на свое име, докато Инджов и Гриша Ганчев държат по 38,1%. Останалите близо 4% са притежание на по-малки акционери.

"Неговите критики винаги са ползотворни и градивни. Прав е в доста неща, но той не познава всички проблеми в държавата. Може да бъде малко по-смекчен в изказа си. В крайна сметка това си е Христо Стоичков", коментира Инджов пред bTV.

Той критикува държавната политика по отношение на спорта, като заяви, че такава липсва и често няма последователност при финансирането.

"Няма модел за финансиране на спортните клубове по принцип. Държавата не знае какво да ги прави и как да се запази спортът. Виждате, че тя прави различни движения – един път дава пари за стадион, друг път за не знам си какво, но няма последователна политика и ясен план", каза Инджов.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Майна

    7 2 Отговор
    Да очаква отговор от супер интелигентния, добре възпитан и кадърен, Брат ма Стоичков!!
  • 3 мишок

    7 7 Отговор
    Този мишок е много малък че да кастри Камата, да бега у село

    Коментиран от #4

  • 4 хахаха

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "мишок":

    Малък с 38%, а Стоичков голям с 20%.
  • 5 Христо Найденов

    4 1 Отговор
    А забравихте ли кой врътна трансфера на Недялков в кренвиршите,именно камата направи тая врътка и вероятно се е облажил
  • 6 ИСТИНАТА

    6 6 Отговор
    На "АРМИЯТА" трябва първо да се изчисти ПРОБЛЕМА, а той е: "бизнесфамилия" Ганчеви ФАЛИРАЛИ ЦСКА на 09.09.2016г и НЕДОРАЗУМЕНИЕТО им "цска ТИРЕ софия"! Те НЕЗАБАВНО трябва да бъдат ИЗМЕТЕНИ от "АРМИЯТА", от София!!!
  • 7 DPS PINK MACHINE...

    2 3 Отговор
    ц(*ка с ТИРЕ, нищо общо с ДеПеСе!!! 😃 хубав СЛОГАН, ама май че е менте... 😃 Дали, това, е истина или шега, да кажат ПРИПОЗНАВАЧИТЕ в ОРАНЖЕВО, сега???
  • 8 аристотел

    0 0 Отговор
    браво Ицо !