Last news in Fakti

17 Август, 2020 20:47 1 662 2

Подвиг: Монтана завърши мача с Царско село с 9 футболисти, но завоюва точка

  • еfbet лига-
  • царско село-
  • монтана-
  • 0:0

В герой за монтанчани се превърна техният вратар Марин Орлинов

Подвиг: Монтана завърши мача с Царско село с 9 футболисти, но завоюва точка - 1
Снимка: fctsarskoselo.com

Отборите на Царско село и Монтана завършиха наравно 0:0. Двата тима се срещнаха в мач от 2-ия кръг на efbet Лига.

„Царете“ създадоха повече голови положения, но така и не успяха да превземат вратата на своя съперник. Монтана дори остана с 9 играчи на терена след червените картони на Стефан Цонков и Николай Минков, но съумя да запази вратата си суха и си тръгна с ценна точка от столицата. С добри намеси се отличи стражът на гостите Марин Орлинов.

В първите минута на срещата двата тима опитаха да създадат нещо по-опасно пред вратата на съперника, но чисти положения липсваха. 

Монтана създаде първата по-опасна ситуация в мача, след като Тони Тасев стреля много добре от фаул, но Михаил Иванов отрази удара му.

В 18-ата минута Салиф Сисе от Царско село бе изведен на много добра позиция, нападателят излъга вратаря на Монтана, но топката му избяга и той не можа да намери свой съотборник в наказателното поле на гостите.

В 30-ата минута Борис Галчев опита удар от фаул, но вратарят на Монтана Марин Орлинов се намеси много добре и спаси тима си от гол.

През първото полувреме не се случи нищо по-интересно.

През втората част, малко повече от десет минути след подновяването на играта, Царско село пропусна страхотна възможност да поведе. Топката бе центрирана отдясно. Борис Галчев бе оставен непокрит, успя първи да стигне до топката и стреля с глава, но над напречната греда.

В 63-тата минута Монтана остана с човек по-малко на терена. Втори жълт картон, респективно червен получи Стефан Цонков, който фаулира Салиф Сисе. Атакуващият футболист на „царете“ бе набрал скорост и опасно приближаваше наказателното поле на гостите.

В 72-рата минута Николай Минков получи директен червен и остави своя тим с 9 души на терена. Крилото на гостите имаше претенции за ъглов удар, които не бяха уважени. Футболистът си изпусна нервите и изрита топката по посока страничния съдия.

Пет минути по-късно Мохамед Брахими стреля от границата на наказателното поле, но Марин Орлинов успя да боксира. Последва добавка на Андерсон Кордейро, но неточна.

В 84-ата минута резервата Стефан Христов пропусна най-чистото положение за „царете“ от началото на мача. Той бе изведен зад гърба на защитата и се оказа очи в очи с Марин Орлинов. Стражът на Монтана обаче успя да скъси ъгъла и с крак изби топката в корнер.

До последния съдийски сигнал домакините опитаха късмета си с няколко далечни изстрела, но вратарят на Монтана Марин Орлинов успя да се намеси подобаващо и съхрани вратата си.

В следващия кръг от българския шампионат Царско село гостува на ''Левски'', докато Монтана приема отбора на Етър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Злати Живков мустака

    1 0 Отговор
    Довечера ядене и пиене ма корем в Житомир, аз ще пея Бяла роза.
  • 2 Ветеринарен психолог

    2 0 Отговор
    Селско Царство-Отбора с нарисуваната публика....