Last news in Fakti

18 Август, 2020 00:18 2 509 3

Интер разгроми Шахтьор Донецк и е на финал в Лига Европа

  • интер-
  • шахтьор донецк-
  • 5:0-
  • лига европа-
  • 1/2-финал

Лаутаро и Лукаку се отчетоха с по две попадения

Интер разгроми Шахтьор Донецк и е на финал в Лига Европа  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Отборът на Интер разгроми с 5:0 този на Шахтьор Донецк във втория ½-финален мач в турнира Лига Европа, игран на неутрален терен в немския град Дюселдорф. С по две попадения се отчетоха Лаутаро Мартинес и Ромелу Лукаку. Резултатът можеше да бъде още по-изразителен, след като в последните 15 минути на двубоя защитата на украинците не приличаше на себе си и допусна изключително много неточности.

В петък, 21 август, в Кьолн "нерадзурите" ще срещнат петкратния носител на трофея Севиля, който снощи (б.р. вече миналата вечер) отстрани Манчестър Юнайтед.

В шестата минута Брозович центрира на далечната греда от фаул, където опита да подаде на Годин, но топката подмина всички.

В 19-ата минута Барела центрира от десния фланг и намери по отличен начин Лаутаро Мартинес, който изпревари Кривцов и отблизо с глава простреля по брутален начин Пятов за 1:0.

10 минути по-късно Додо получи перфектен пас вдясно в наказателното поле, опита финт и подаване, но коженото кълбо бе изчистено в корнер. След неговото изпълнение на първата греда обаче защитата се справи безпроблемно.

В 34-ата минута Барела пробва диагонален шут в близкия ъгъл на Пятов, но стражът парира удара.

В 43-ата минута Маркос Антонио стреля фронтално от двайсетина метра след поредица от подавания пред пеналтерията на символичните домакини.

В 48-ата минута Мартинес открадна топката от противников бранител и изпълни прехвърлящ удар, но Пятов се разтегна и спаси.

3 минути след това Лукаку се освободи от Кочолава и опита късмета си с десния крак по земя в левия ъгъл, но встрани от вратата.

В 62-ата минута Мораеш се вклини между Де Врай и Бастони и стреля от близо с глава, но Ханданович улови, след като първоначално изпусна топката.

В ответната атака, след изпълнение на ъглов удар, Данило Д'Амброзио се извиси над Матвийенко и с безпощаден удар с глава препарира Пятов за 2:0.

В 72-ата минута Лукаку напредна мощно през центъра и шутира по земя, но слабо и в Пятов.

120 секунди по-късно Лаутаро Мартинес сложи точка на спора. Степаненко загуби топката в своята половина, Лукаку подаде към Галярдини, той му върна, а белгиецът моментално предостави на аржентинеца, който с безпощаден изстрел с десния крак препарира Пятов и направи резултата класически.

В 78-ата минута нова грешка в собствената половина на украинците позволи на Лаутаро да овладее и да намери вдясно непокрития Лукаку, който по хладнокръвен начин матира в близкия ъгъл Андрий Пятов.

84-ата минута дойде твърде скоро за Шахтьор. Ромелу Лукаку бе намерен в центъра на терена, обърна се с топка в крака, преодоля Кочолава и с диагонален плътен удар отчая Пятов за пети път.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 2 Отговор
    а унас футбол имаше някога сега не а и животът на повечето БЪЛГАРИ е на ръба