Last news in Fakti

17 Август, 2020 07:08 2 580 2

Севиля изпрати Манчестър Юнайтед и е на финал в Лига Европа

  • манчестър юнайтед-
  • лига европа-
  • севиля-
  • футбол

Петкратният носител на трофея се пребори за тази чест, отстранявайки Манчестър Юнайтед след успех с 2:1

Севиля изпрати Манчестър Юнайтед и е на финал в Лига Европа  - 1
Снимка: БГНЕС

Севиля е първият финалист в тазгодишното издание на турнира Лига Европа. Петкратният носител на трофея се пребори за тази чест, отстранявайки Манчестър Юнайтед след успех с 2:1. Селекцията на Хулен Лопетеги трябваше доста да се потруди за сладкия си триумф, като на испанците се наложи да осъществяват пълен обрат.

Опонентът им поведе в началото след гол от дузпа на Фернандеш. До полувремето Сусо възстанови паритета, а в големия герой за андалусийци се превърна нидерландската резерва Луук де Йонг. Таранът наказа грешка на Виктор Линдельоф в 78-ата минута и така прати своя тим на финал.

Опонент в него ще бъде някой измежду Шахтьор (Донецк) или Интер. Битката за втория по значимост трофей в Европа е на 21 август. От своя страна Юнайтед сериозно може да проклина съдбата, тъй като се издъни в трети пореден полуфинал за годината. Днес "червените дяволи" бяха отчаяни и от фантастичните изяви на мароканския страж Ясин Бону.

Севиля изпрати Манчестър Юнайтед и е на финал в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

Напълно логично бе, че полуфиналът в Лига Европа ще предложи изключително директен футбол. Двата тима се "захапаха", а първи кръв пуснаха испанците. В 7-ата минута Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал направиха отлична двойна комбинация, която позволи на английския национал да шутира в тялото на Бону. Закъснял шпагат на Серхи Регилон обаче посече звездата с №10 и това естествено доведе до поредната дузпа за "червените дяволи" през този сезон. С отговорната задача се нагърби Бруно Фернандеш, реализирал в познатия си стил.

Севиля изпрати Манчестър Юнайтед и е на финал в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

Юнайтед се възползва от своя устрем и можеше да удвои преднината си в 13-ата минута. Бруно Фернандеш продължи за Фред. Опорният халф се освободи технично от съпротивата на опонент, но в крайна сметка намери външната част на испанската мрежа.

Севиля опита да отговори подобаващо на английското предизвикателство с добра атака в 16-ата минута. Лукас Окампос получи възможността да шутира от малък ъгъл, но на мястото си бе Де Хеа, спасил авторитетно.

Севиля изпрати Манчестър Юнайтед и е на финал в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

По-доброто представяне на Севиля след инкасирания гол, бързо помогна на андалусийци да възстановят паритета. Това се случи в 26-ата минута, когато момчетата на Лопетеги развиха постепенно нападение като по учебник. Изведнъж акцията се изостри с отличен пас към Серхи Регилон, намерил на далечната греда Сусо. За бившия футболист на Ливърпул и Милан пък остана приятната задача да реализира за 1:1.

"Червените дяволи" пропиляха възможност да поведат отново в този полуфинал с настъпването на 32-ата минута. Грийнууд комбинира с Погба, а той хитро видя непокрития си сънародник Марсиал. Нападателят шутира без подготовка, но кълбото мина над горната греда.

Севиля изпрати Манчестър Юнайтед и е на финал в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

Подновяването на играта предложи изключителна възможност за втори гол на Юнайтед. Бруно Фернандеш изведе Мейсън Грийнууд сам срещу стража на Севиля. Младата звезда на "червените дяволи" обаче не успя да преодолее Бону.

Манчестърци продължиха да мачкат здраво своя испански опонент. Секунди след това, Антони Марсиал на два пъти предизвиква спасяванията на севилския вратар, а опитите за добавка на Фернандеш, намираха купа от тела, застанали на пътя на коженото кълбо.

Доминацията на Юнайтед през второто полувреме беше тотална. "Червените дяволи" обаче се оказваха безпомощни пред Ясни Бону. Стражът на символичните домакини отчая още веднъж Марсиал в 52-ата, когато французинът се възползва от грешка на Банега и отново остана сам срещу вратаря.

Севиля изпрати Манчестър Юнайтед и е на финал в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

Футболистите на Севиля имаха горещи апели към главния съдия Феликс Брих да отсъди дузпа в 74-ата минута. Тогава силен шут на Жордан от фаул срещна ръката на Бруно Фернандеш, но реферът от Германия беше категоричен в решението си да подмине тази спорна ситуация.

Бавно и методично, Севиля стигна до пълния обрат в този мач. В 78-ата минута Хесус Навас атакува през зоната на младия Уилямс и центрира от фланга. Виктор Линдельоф забрави за дебнещия зад гърба му централен нападател Луук Де Йонг, който засече с лекота в мрежата на английския гранд. Колективната грешка в отбрана без малко не доведе и до бой между сбъркалия Линдельоф и Бруно Фернандеш.

До края футболистите на Манчестър Юнайтед така и не намериха път към вратата на Бону, дори и при отчаяния им финален натиск. По този начин Севиля съхрани мястото си на финала, където на 21 август ще срещне победителя от двойката Интер - Шахтьор (Донецк).


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    2 1 Отговор
    Толкова си могат....
  • 2 иоеиуо

    1 0 Отговор
    Англичаните вън от ЕС и полуфиналната фаза на евротурнирите. Бий да те уважават.