19 Август, 2020 07:23 3 983 3

Дисквалификация грози Неймар за финала в Шампионската лига

  • неймар-
  • псж-
  • футбол-
  • шампионска лига

След края на полуфинала срещу РБ Лайпциг (3:0) Неймар си размени фланелката със защитника на германския тим Марсел Халстенберг

Дисквалификация грози Неймар за финала в Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Звездата на Пари Сен Жермен Неймар може да не играе във финала на Шампионската лига, твърди "The Sun". Причината не е контузия, а глупава постъпка на бразилеца, която заплашва да го лиши от участие в последния двубой от турнира.

След края на полуфинала срещу РБ Лайпциг (3:0) Неймар си размени фланелката със защитника на германския тим Марсел Халстенберг. Това се явява нарушение на приетия от УЕФА протокол за провеждане на мачовете от европейските клубни турнири. Протоколът определя обхвата на хигиената и хигиенните процедури, както и процедурата за тестване за COVID-19.

В протокола изрично е упоменато, че футболистите трябва да се въздържат от размяна на фланелки и се добавя, че евентуални нарушения могат да доведат до наказания, съобразени с дисциплинарния правилник на УЕФА.

Преди подновяването на сезона в Шампионската лига беше съобщено, че при случай на размяна на фланелки между футболисти, съответните играчи ще бъдат поставени в изолация за период от 12 дни. 

Неймар изигра много силен мач срещу РБ Лайпциг. Бразилецът удари две греди преди почивката, а след нея блесна с майсторска асистенция за гола на Анхел Ди Мария.

28-годишният нападател беше много щастлив след мача и публикува видео от съблекалнята, на което се вижда как празнува класирането за финала заедно с Килиан Мбапе.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шери

    1 0 Отговор
    Какви са тия правила на Уефа гладни за пари са срамота това което прави Уефа срешту футболистите
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Рошко

    0 0 Отговор
    Тва вече е върхът на сладоледа, разделяй и владей затова е измислен корона вирусът