Last news in Fakti

19 Август, 2020 00:27 2 806 6

ПСЖ е на финал в Шампионската лига след класическа победа над РБ Лайпциг

  • шампионска лига-
  • полуфинал-
  • псж-
  • рб лайпциг

Хегемонът на френския футбол в последното десетилетие си осигури първи финал в Шампионската лига в своята история

ПСЖ е на финал в Шампионската лига след класическа победа над РБ Лайпциг - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Отборът на Пари Сен Жермен не остави никакви шансове на този на Рeд бул Лайпциг в първия полуфинал на Шампионската лига, побеждавайки германския тим с категоричното 3:0. Попаденията за състава на Томас Тухел бяха отбелязани от Маркиньос, Анхел Ди Мария и Хуан Бернат, докато "биковете" така и не успяха истински да се противопоставят на класата и интезитета на парижани. 

В 8-та минута символичните гости бяха близо до откриващ гол. След постепенна атака Неймар получи топката в наказателното поле, обърна се и стреля в горната греда на вратата на Петер Гулачи. 

Момчетата на Томас Тухел успяха да нанесат първия си удар в 13-та минута на мача. Анхел Ди Мария застана зад топката при изпълнение на пряк свободен удар отляво на вратата на Лайпциг. Топката беше засечена на първата греда от Маркиньос, който се извиси най-високо и разстреля унгарския страж Гулачи. 

Френският хегемон продължи да бъде отявлено по-добрият отбор на терена и в 35-ата минута бразилската суперзвезда Неймар отново беше близо до попадение. Той получи топката извън наказателното поле и със силен изстрел разтресе гредата на вратата на "биковете" за втори път в срещата. 

В 42-та минута воденият от Тухел тим нанесе огромен втори удар точно преди почивката. След груба грешка на вратаря Гулачи и бранителите на Лайпциг при изнасянето на топката, Анхел Ди Мария беше намерен в наказателното поле, макар и малко случайно, и от точката за дузпата нямаше как да сбърка за 2:0. 

В началото на втората част момчетата на Юлиан Нагелсман започнаха далеч по-активно, като в първите 10 минути парижани трудно изнасяха топката под интензивната преса на германския тим. Това напрежение обаче донесе само няколко разбърквания и един неточен удар на Марсел Забицер от над 25 метра. 

В 56-та минута интригата в двубоя беше убита окончателно. При първата по-добра атака на ПСЖ за втората част, след сериозно разбъркване, Нордин Мукиеле се подхлъзна до аутлинията, а от това се възползва Анхел Ди Мария, който пласира перфектно центриране на главата на Хуан Бернат, който не пропусна от няколко метра за 3:0. 

В 70-та минута символичните гости бяха близо до 4-то попадение. Анхел Ди Мария отново беше оставен с твърде много пространство и той центрира отдясно. Неговото подаване попадна на главата на Килиан Мбапе, чийто удар обаче беше слаб и неточен.

Само две минути по-късно Килиан Мбапе излезе на чиста позиция срещу Петер Гулачи, но ударът му попадна право в обсега на вратаря.

В 76-ата минута минута германският тим успя да сътвори хубава атака след серия от пасове, за да може да бъде завършена от удара отдалеч на левия бек Анхелиньо, който обаче беше париран от стража на парижани - Серхио Рико. 

Четири минути по-късно двата тима си размениха по още едно опасно положение. На два пъти играчи на ПСЖ тестваха рефлекса отдалеч на Петер Гулачи, преди Патрик Шик от РБ Лайпциг да види топовният си изстрел да рикошира в гърба на съотборник. 

До края на срещата нови попадения не паднаха, с което хегемонът на френския футбол в последното десетилетие си осигури първи финал в Шампионската лига в своята история, където ще чака победителя от втория полуфинал между Байерн Мюнхен и Лион.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Devil

    3 1 Отговор
    Не не си подавай оставката,толуп ти си Уволнен 😈😈😈
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Devil

    2 1 Отговор
    Да горите в Ада на огън силен 😈😈😈
  • 4 Фен

    4 1 Отговор
    ПСЖ са изкуственяшко отборче и никога няма да имат уважението, което имат големите европейски грандове.
  • 5 Фен

    4 1 Отговор
    За съжаление ако Байерн се класират се очертава доста гнусен финал...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.