20 Август, 2020 12:30 5 400 5

Тартор на сектор Б с разкрития за Васил Божков и зададе въпроси към "Г-н Мразя Истината Колев"

  • сектор б-
  • футбол-
  • павел колев-
  • васил божков-
  • любомир костадинов-
  • фенове

Изнудван ли сте по някакъв начин от фенове или известно ли ви е ръководството на Левски

Един от тарторите на сектор Б - Любомир Костадинов, направи разкрития за Васил Божков и зададе още любопитни въпроси към изпълнителния директор на клуба - Павел Колев. Последният трябваше да даде пресконференция днес, за да отговори на първите въпроси от страна на Костадинов, но такава май няма.

Публикуваме поста на Костадинов без редакторска намеса:

"Г-н Мразя Истината Колев щял да си отмени пресконференцията, за която пишеше по вестниците. Явно му трябва време, за да се подготви добре и с документи по зададените въпроси.

Днес му давам още. Темата е "Охраната и Магазина", която е интересна за много левскари. Очаквам подкрепа от тях за получаването на отговори. Тя ги вълнува, а сигурно е и основна причина за играта на отбора, футболистите и треньорите, които се привличат вече години наред и постигат огромни успехи!

Охраната!

- През м. февруари потърсих г-н Мразя Истината Колев, за да му предложа намаляване на цените за охрана. Той каза, че разходите за охрана са непосилни за клуба. Охраната е разделена на три част от две фирми. Има видеонаблюдение и денонощна охрана, което се прави от фирма на Васил Божков, мачова охрана (на левскарите), която се прави частично от "Спорт Секюрити" и охрана на ВИП гостите на стадиона от Блок 5, както и същинските гости, която пак се прави от фирмата на Божков. По времето на Васил Божков до всеки пост на "Спорт Секюрити" на стадиона е имало по двама охранители от фирмата на Божков, за да контролират. Трябва да се знае, че с идването Божков повиши цените за охрана с над 30% по свое осмотрение. Предложих на г-н Мразя Истината Колев намаляване именно на цената на мачовата охрана, определена от Божков.

За видеонаблюдението получи оферта от "Спорт Секюрити", която е близо два пъти по-ниска от тази на фирмата на Васил Божков, но и условието да изнесе всички детайли по договорите за охрана, за да се избегнат спекулациите. Това не се случи. Вярно ли е това, г-н Мразя Истината Колев и ще покажете ли документите? Обещахте ли на три пъти от февруари насам, включително веднъж в присъствието на Сираков, да изясните публично въпроса с охраната? С чий пари бяха платени "непосилните за клуба разходи за охрана"? Получихте ли предложение лично от мен за съществено намаляване на разходите за охрана за "Спорт Секюрити" предвид тежката ситуация в клуба?

- Смятате ли за далновидно с парите на левскарите да се плаща чувствително по-скъпо видеонаблюдение на месечна база и към момента и защо в отчетите не описвате към коя фирма отиват тези пари, както правите това със "Спорт Секюрити"?

- Колко струва специалната отделна охрана на ВИП гостите от Блок 5 за всеки мач, плаща ли се с пари на левскарите и смятате ли цената за далновидна?

- Имало ли е инциденти по време на домакински мачове по време на вашето пребиваване в клуба, свързани с дейността на "Спорт Секюрити"?

- Изнудван ли сте по някакъв начин от фенове или известно ли ви е ръководството на Левски да е било изнудвано във връзка с поверяването на част от охраната на "Спорт Секюрити"?

- Преди началото на сезона "Спорт Секюрити" отказа да даде оферта за охрана на мачовете на Левски и се оттегли от дейността заради начина на работа с вас и спекулациите по темата, които вие не опровергавате и рушите едно дългогодишно партньорство между клуба и тази структура. Вярно ли е това, че "Спорт Секюрити" е отказала да ви даде оферта, а не е "отрязана", както твърдят слуховете? Вие лично имате ли участие в тези слухове и подклаждате ли ги по някакъв начин? Разпространявате ли вие лично слухове, че "Спорт Секюрити" не е искал да свали цените на мачовата охрана? Имате ли оферта от "Спорт Секюрити" и можете ли да я покажете, ако имате?

Магазина!

- Вярно ли е, че вие лично тиражирате слухове, че клубът е източен през магазина със сума около 200 000 лева. Можете ли да предоставите документи за това и да обясните техниката на източване?

- Присъствал ли сте на среща, на която е бил Наско Сираков и сте бил помолен да предоставите документи, с които да докажете това източване? Вие показал ли сте документи?

- Вие сте започнал преговори за преминаването на управлението на магазина към клуба още с встъпването си в длъжност. Вярно ли е това? Вярно ли е, че сте отказал всички оферти за решаване на казуса, включително Левски да придобие 100% от фирмата и сте изчакал прекратяването на договора да се случи непосредствено преди пускането в продажба на новия екип на Левски, който е единствената самостоятелно печеливша дейност в мърчандайзинга? Защо направихте това? Имате ли представа какви са финансовите щети от вашите действия върху фирмата, управлявала магазина? Защо не прекратихте договора за управление на магазина още с встъпването си в длъжност, а чакахте толкова дълго?

- Известно ли ви е към този момент фирмата, управлявала магазина, да има задължения към Левски или към някой от доставчиците на артикули с марка "Левски"? Можете ли да назовете конкретни суми (ако има) и да покажете документи за това?

Източването по принцип!

- Запознат ли сте да е имало някаква схема за източване на клуба от привърженици, да им е плащано под масата или да са прилагани някакви форми на ракет от тяхна страна? Моля да назовете конкретно, ако ви е известно да има такива!

Имам и още един допълнителен въпрос към вас, както и още един към "отговорния" акционер г-н "Малка фирма, минимална лихва" Папазов.

- Според отчетите ви месечно левскарите обслужваме лизинги за автомобили за лично ползване от служители на клуба в размер на почти 20 000 лева (твърди се - между 30 и 40 на брой). Смятате ли този разход за далновиден в сегашната тежка финансова криза? По-важен ли е този разход от други такива, заради които Левски би могъл да не вземе лиценз за новия сезон? Зависи ли лицензът на Левски от плащането на лизинги на автомобилите? Върнали ли са същите лизингови автомобили Петър Хубчев и останалите уволнени треньори? Възможно ли е освен неустойка, левскарите с дарения да плащаме и лизинг за уволнени вече треньори? Можете ли да покажете съответната документация по въпроса?

Г-н "Малка фирма, минимална лихва", приветствам активността ви за прозрачност в Левски и изплащането на заплати, но искам да попитам:

- По какъв критерии подбирате "злоупотребите", за които плямпате наляво и надясно, но никога не го правите официално. Има ли по-малки и по-големи злоупотреби, важни и маловажни, когато Левски се издържа основно с парите на левскарите? Прикривате ли нещо или някого и защо го правите?

Искрено се надявам левскарите най-накрая да получат отговори на тези въпроси или някакви други, ако има такива, които по същество и с факти изясняват".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ма кой

    21 5 Отговор
    Ви бава за джанки, бе левски. Айде, фалит и почвайте от нула. А смешковците от разните сектори, клубове и агитки с некакви претенции за и към управлението могат единствено да определят в кръчмата кой мач ще гледат.
  • 2 Любо младежа

    12 1 Отговор
    Кажи сумите,които се плащаха и за колко стйарда,кажи защо фенмагазина беше на брат ти и защо тони застраховката отговаряше за маркетинга?
  • 3 Ташунко

    8 1 Отговор
    ЗАКРИВАЙ!!!!!
  • 4 Е те това е България

    3 2 Отговор
    Днес!Оставка на ГРОБ и Боко Бибочко!
  • 5 За критериите

    0 0 Отговор
    Както "Спорт Секюрити", така и "Левски" се пише с кавички!