Last news in Fakti

20 Август, 2020 21:25 2 042 4

Джокович с емоционални слова от САЩ: Тук съм, защото е важно да съхраня нашия спорт

  • новак джокович-
  • us open

Сърбинът пристигна в Ню Йорк придружен от трима членове на неговия екип

Джокович с емоционални слова от САЩ: Тук съм, защото е важно да съхраня нашия спорт - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският тенисист Новак Джокович, който преди седмица взе решение да участва на Откритото първенство на САЩ, говори пред Ню Йорк Таймс за решението си, коронавируса и ваксините.

За разлика от останалите тенисисти Джокович нае огромна къща в гората, която се намира не далеч от Флашинг-Медоус. Той първо ще участва на Мастър 1000 в Синсинати (б.р. който бе преместен в Ню Йорк), а след това и на US Open от 31 август до 13 септември. "Почти се бях отказал", отбеляза Новак. Все пак взех решение да дойда, тъй като всички медицински прегледи, които преминах, потвърдиха, че всичко с мен е наред.

Рафаел Надал вече се отказа от участие, Роджър Федерер също няма да играе, но заради това, че в момента се възстановява от контузия. Откритото първенство на САЩ вероятно щеше да е изключително постно, ако Ноле не се бе навил да участва. "Ако съм тук, то това е защото е много важно да съхраня нашия спорт", каза той.

Сърбинът пристигна в Ню Йорк придружен от трима членове на неговия екип, включително и един от неговите треньори - легендата Горан Иванишевич. Всички те живеят в дома му. "Благодарен съм, че намерих тази хубава къща. Супер важно е да направите тази инвестиция. Ще успея да се възстановявам много по-добре. Ще мога да стоя на открито, когато не съм на корта. Видях хотела, в който отсядат повечето играчи. Знам за всички усилия, които Американската федерация полага, но е трудно за играчите да не могат да отворят прозореца и да останат затворени в една малка стая", заяви Новак Джокович.

Той говори и за прекарания коронавирус, с който се зарази покрай организирания от него Адриа Тур. "Всъщност, единственият ми проблем с ваксините е, че не искам някой да притиска ръката ми към него. Намирам това за неприемливо, но това не означава, че съм против ваксините. Знам, че те спасяват животи по целия свят. С Адриа Тур се опитахме да изградим нещо с най-добри намерения. Разбира се, че можеше да се случи по-добре, но до края на живота си ли ще ме обвиняват за грешката? Ще приема последствията, но ако имам късмет ще организирам нов Адриа Тур", каза още сръбският тенисист.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циципипас

    0 0 Отговор
    ще участва ли?
  • 2 2222222

    4 4 Отговор
    Там си защото ламтиш за поредната титла без конкуренцията на Надал, Федерер и т.н., които биха били съперници....с сега срещу Дуди Села и Тейлър Фриц е лесно...., а и нали много ги хейтеше американците? Ама сега като видя лесна възможност за титла и обърна плочата за съхраняване на спорта, АЙДЕ БЕ!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Алфа Вълкът

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "2222222":

    Аз за кво му викам, че е умрела сръбска лисица!
  • 4 Ха ха

    0 0 Отговор
    Тази Кума Лиса ми е супер смешна! Сега окончателно можем да коментираме, че и той има шлемове постигнати почти без конкуренция. Тук разликата е, че той имаше избор за този турнир и го направи! Сега ще си носи последствията във времето. Къща имал и щял да си почива, а защо не сподели за барокамерата, чрез която се възстановяваше след мачовете в САЩ миналата година?! Изобщо този е толкова жалък в стремежа си да задмине другите двама конкуренти, че няма на къде повече!!!