Last news in Fakti

30 Август, 2020 12:43 6 080 1

Шави: Kевин Де Бройне, Върджил ван Дайк и Пеп Гуардиола са най-добрите в света

  • върджил ван дайк-
  • пеп гуардиола-
  • шави-
  • футбол-
  • кевин де бройне

За пореден път заяви, че се чувства отлично в Катар и не смята да напуска

Шави: Kевин Де Бройне, Върджил ван Дайк и Пеп Гуардиола са най-добрите в света - 1
Снимка: БГНЕС

Kевин Де Бройне, Върджил ван Дайк и Пеп Гуардиола са най-добрите в света, заяви бившата звезда на Барселона - Шави, който сега е треньор на Ал Сад. Той за пореден път заяви, че се чувства отлично в Катар и не смята да напуска.
 
"Де Бройне е най-добрият халф, той е на друго ниво спрямо останалите. Кевин е сравнително млад, но може да направи разликата с останалите - с вземането на решения и безпощадността му в последната третина на терена", обясни Шави пред Qatar Airways.
 
29-годишният Де Бройне има 57 гола в 222 мача за Манчестър Сити, като същевременно е предоставил зашеметяващите 89 асистенции. 
 
Шави е убеден, че Пеп Гуардиола остава най-добрият треньор, подчертавайки начина, по който е направил революция във футбола.
 
"Пеп е най-добрият мениджър в света. Той даде обрат на нашия спорт", заяви бившият халф.
 
Според него Върджил ван Дайк от Ливърпул е водещият защитник в европейския футбол. 
 
"Бих избрал Ван Дайк заради лидерските му качества, физическата сила и добрите технически способности", добави Шави.
 
Бившият испански национал спечели два трофея като мениджър, откакто пое Ал Сад, и вече на два пъти беше свързван с треньорския пост в Барселона. Засега обаче той е доволен от работата си в Катар и не смята да напуска. 
 
"Пристигането в тази страна беше едно от най-добрите решения в живота ми. Бих подчертал сигурността в държавата, няма престъпления, има силни закони, а за семейни хора като мен това е изключително важно. Хората са много уважителни, качеството ми на живот е изключително. Жена ми е щастлива, децата ми са родени тук, моите колеги от щаба в Ал Сад се чувстват добре", обясни Шави.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пената от Мировяне

    1 3 Отговор
    Де Бройне само си губи времето в Англия!!!