Last news in Fakti

30 Август, 2020 15:26 1 319 2

Левандовски е футболист №1 на Германия

  • байерн мюнхен-
  • роберт левандовски-
  • футбол

32-годишният полски национал, завоюва наградата за първи път, след като получи 276 гласа от анкетираните спортни журналисти

Левандовски е футболист №1 на Германия - 1
Снимка: БГНЕС

След като спечели три трофея с Байерн Мюнхен, нападателят Роберт Левандовски беше обявен за футболист на годината в Германия в анкета, организирана от футболното списание "Кикер".

32-годишният полски национал, завоюва наградата за първи път, след като получи 276 гласа от анкетираните спортни журналисти. Така Левандовски изпревари убедително съотборниците на Байерн Томас Мюлер (54 гласа) и Джошуа Кимих ( 49). Левандовски има 49 гола в 38 мача в Бундеслигата и Шампионската лига през изминалия сезон.

Полският нападател заяви че е "много горд" с наградата. Той е първият чуждестранен победител след Кевин де Бройне през 2015 година. За треньор на годината беше избран наставникът на Байерн Ханзи Флик, който изпревари Юрген Клоп от Ливърпул. През сезон 2019/2020 Левандовски беше голмайстор в Бундеслигата, Шампионската лига и Купата на Германия,завоювайки и трите трофея с Байерн. Въпреки тези постижения, полският нападател няма да може да спечели престижната награда "Златната топка" на "Франс Футбол", която е отменена тази година поради пандемията от коронавирус.

Нападателят на Байерн се смята за достоен за отличието. В интервю в петък за полски спортен сайт той заяви, че би присъдил "Златната топка" на себе си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    1 1 Отговор
    Да лапа парите там лакомият Поляк
  • 2 МИХАЙЛОВ

    1 0 Отговор
    ...СИГУР ВИ ПРАЙ ВЧЕПАТЛЕНИЕ,
    ЧИ НА ТАА УБАВА КАРТА
    АГО ЕРДОГАН
    КАТО МЪДЪР И МИЛОСТИВ
    И ДОБРА ДУША ЧИЛЯК...
    ...ВЕЛИКОДУШНО
    Е ОСТАВИЛ ЦЕЛАТА СОФИЯ
    БАРАБАР С ЦЕЛИЯ ШОПЛУК
    ИЗВЪН ТЕРИТОРИЯТА
    НА ВЕЛИКА ТУРЦИЯ...
    ...И ДА ЗНАЙТИ,
    ЧИ ТУЙ ХИЧ НЕ ЙЕ СЛУЧАЙНО...
    ...АГО ЕРДОГАН
    ЙЕ МНООО ГУЕЕЕЕМ АВЕР
    С ТОА ТУКА БАШ БАНДИТА
    НАШИЙО БАШ МАФИОТ
    И МИНИСТЪР ПРЕДАТЕЛ -
    - БОЙКО ТИКВАТА...
    ...И СА СА СПАЗАРИЛЕ....
    ЩОТ МНОО СА ОБИЧАТ
    И СА УВАЖАВАТ ОТ СЕКЪДЕ. .
    АГО ЕРДОГАН
    ША МУ ОСТАВИ ЦЕЛАТА БАНКЯ
    НА БОЙКО ТИКВУНЯ
    ...И ПЛЮС ТУЙ КЪТ БОНУС
    ЩЕДРО МУ ОСТАВЯ
    И ЦЕЛАТА СОФИЯ
    И ЦЕЛИЙО ШОПЛУК
    / СЕ ПАК БОЙКО ТИКВУНЯ
    ДА ИМА
    КЪДЕ ДА СИ ДЖИТКА С ДЖИПКАТА/.