Last news in Fakti

7 Септември, 2020 13:28 2 829 32

Красен Кралев: Коронавирусът е жесток и от него се умира!

  • кралев-
  • коронавирус-
  • лекар-
  • живот-
  • здраве-
  • опасност

"Който още вярва в конспирации, си е за негова сметка", написа в социалните мрежи министърът на спорта, който е заразен с COVID-19

Красен Кралев: Коронавирусът е жесток и от него се умира! - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е изписан за домашно лечение от интензивното отделение на болницата "Света Марина" във Варна.

Във фейсбук той разказа какво е преживял през последните дни. Публикуваме думите му без редакторска намеса:

"Скъпи приятели, на 23 август бях диагностициран с COVID-19. Само три дни по-късно здравословното ми състояние се влоши и бях приет в УМБАЛ “Света Марина” във Варна - с диагноза двустранна пневмония и остра дихателна недостатъчност.

През последните 12 дни бях в Интензивното Респираторно Отделение на Клиника по пневмология и фтизиатрия на болницата. Лекарите положиха огромни усилия да се справят със заболяването ми и успяха. От днес лечението ми продължава в домашни условия, до пълното изчистване на организма от вируса.

Искам да изразя своята огромна благодарност и възхищение от всичко, което лично видях, че лекарите правят за всеки един от пациентите в интензивното отделение. Изключителна компетентност, внимание, бърза и решителна реакция, човешко отношение към всеки болен, което е от голямо значение в този труден за пациентите момент.

Лечението е двустранен процес на доверие и работа в екип между лекарите и болните.

Във Варна има отлични лекари и се радвам, че се доверих на клиниката водена от доц.д-р Йордан Радков и екипа на отделението ръководен от д-р Валентина Димитрова, който включва д-р Павлина Пенева, д-р Искра Величкова, д-р Антон Антонов, д-р Павел Йорданов, всички медицински сестри и санитарки, които денонощно са до нас и се борят с чудовищните рискове от вируса очи в очи. Благодарение на тези хора аз преминах през най-тежката част това изпитание, затова искам да ви разкажа повече за тях.

Условията при които тези герои работят наистина са тежки. По време на работата си при болните в интензивното те прекарват минимум по 4 часа, навлечени с плътни защитни облекла, маски, очила и шлемове, които в неклиматизирани помещения правят дишането почти невъзможно. Има огромен риск за медиците, които са изложени от ежедневния контакт с коронавируса. В съседната стая до моята лежеше д-р Стоянка Ненкова, която е част от екипа на отделението, но се беше заразила от пациент преди няколко седмици.

Скъпи приятели, не подценявайте жестокостта на коронавируса, не омаловажавайте труда на медиците, които са изолирани от близките си и изложени на огромна опасност за живота си всеки ден. Тези хора заслужават огромна благодарност и уважение от цялото общество.

От началото на пандемията до този момент всички знаем, че етиологично лечение на К-19 няма. Лечението се съобразява с индивидуалните особеностите на протичане на инфекцията при всеки пациент и крие сериозни рискове и за тези, които го предписват и за тези, на които се прилага.

Вирусът е жесток и от него се умира - който още вярва в конспирации, си е за негова сметка. COVID-19 може да направи тромби в белите дробове, може да предизвика вторична инфекция, усложнява диабета, хипертонията, всички сърдечно-съдови заболявания.......никой не е застрахован!

Проблемът е, че засега няма как да се гарантира успешно лечение. Когато такова бъде открито, ще се приеме протокол и процедура за лечение, еднакви в целия свят. Дотогава има само една гаранция - просто да не се срещаме с вируса. Това означава да спазваме всички епидемични мерки.
И пазете лекарите – ще ни трябват.

Благодаря на всички, които ми се обадиха и писаха , за да ме подкрепят в това изпитание. Трудно щях да се справя без вас. За тези, които ми пожелаваха да загубя битката с вируса, ще запаля една свещ, Бог да спаси душите им".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДП1

    52 13 Отговор
    Изтъпанила се свинята да говори на сиромасите за вируси.
  • 2 мдаааа

    38 10 Отговор
    Кралев крал кларинети от кралската кларинетница!
  • 3 Руси

    46 4 Отговор
    Цироза, рак, Паркинсон, Алцхаймер, инсулт и много други. Все коварни. И често с фатален край. Или само короната остана и другите изчезнаха?!
  • 4 НЕ БЪРКАЙ

    42 5 Отговор
    ЧУМАТА ПО СФИНЬЕТЕ С КОРОНАТА..
  • 5 ТаУмВзе

    45 5 Отговор
    Не! Герберастията е най смъртоносна! ОСТАВКА СЪД ЗАТВОР!
  • 6 Румен

    44 8 Отговор
    И тая свиня платена. Чудо
  • 7 Клео

    36 4 Отговор
    Тоя па! От 27-ми август до днес са две седмици има няма. Хората от обикновен грип боледуват повече време дори.
    Още един шаман се изказа "Ще се мре. Яко ще се мре."
  • 8 Скептика

    33 3 Отговор
    Господин Кралев, всеки ден умират хора от глад и стотици други болести, но никъде не се пише за това. Стига вече с тази короноистерия достатъчно ни направихте живота тежък
  • 9 NikNay

    27 3 Отговор
    Реклама на частната клиника ....
  • 10 Гост 0

    24 1 Отговор
    Гооосин КраДев, след като вие сте не сте починали, значи вируса не е толкова опасен, иначе нямаше, кой да ни информира, та вие си противоречите!
  • 11 Актуална Антена

    16 2 Отговор
    От АЧС си болен бе Кралю Красенов
  • 12 lili

    21 2 Отговор
    Как може тоя да е министър на младежта и спорта? Нито е млад, нито е атлетичен. Освен това и особени успехи в спорта нямаме по негово време.
  • 13 Вярно бе,

    16 2 Отговор
    Тоя плондер,от онзи свят ли ни го казва?
    А,може би има право,той “смъртоносния” вирус
    много обича такива добре ояли се.....
  • 14 Мой

    16 4 Отговор
    Прасета не умират от корона вирус.
  • 15 ГЕСТАПОТО

    3 21 Отговор
    Кажи това на тъпия радев защото той не може да проумее.Да тъпанар от село Славяни К--19 има и хора умират от този вирос.
  • 16 гжгж

    16 2 Отговор
    Аз вярвам във великия и всемогъщ Торбалан!Вярвам и в баба Яга! Вярвам и в ламята от братя Грим! Затова съм защитен от заразата! Нашето правителство бди над своите граждани! Бдят над нас и световната банка, и сзо! Затова съм щаСлиФ и спокоен. Нищо не е в състояние да разруши моето щастие и увереност в наЩе партньори. От март месец стриктно спазвам инструкциите и не излизам никъде. Нося стриктно намордник и ръкавици. Заключил съм се в мазата и маам от бурканите. Мас медиите редовно ме информират за международната ситуация. Така информиран, защитен и обгрижван съм недосегаем за Новата Болест и напълно щаСлиФ. Колко е хубав светът! А! Днеске коя дата сме?
  • 17 Онзи

    15 2 Отговор
    Е ти що не умря ве тромбон напукан ... съсипа целия спорт в България, свиня ..
  • 18 Гост

    14 2 Отговор
    И от грип са умира бе гюрдел
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 хахахаха

    8 2 Отговор
    От много плюскане и пиене се умира също. От глупащина и идиотизъм обаче НЕ!
  • 22 Чичопейчо

    6 2 Отговор
    Кралев има наднормено тегло и още кой знае какви промени в организма.Заради това кара по-тежко този вирус.Наесен като хване грип пак ли ковид ще каже че е?Така както някои карат по-леко грип и ковиди разни, така има и обратното.Изчезнаха и тежките заболявания и леките хреми.Остана ковида.Ама и него ще преборим.И да не забравя-никакви маски.Нашамарих един 100 килограмов заради една маска.Меси се в действията ми....яяяяяя не става така чУек!
  • 23 Вики

    8 1 Отговор
    Този и преди беше импотентен сега ще трябва само да ме лиже
  • 24 Стрелата

    6 1 Отговор
    Да не болен ама малко като ТИти тиши се праслаак а да не го закачат. ОСТАВКА.
  • 25 Анонимен

    2 1 Отговор
    В България вече е модно да селъже. Много еродите умряха от бай пас, краката, сърцата им не издържаха и... Оплаквало се едмо ченге и след пенсия бизнесмен.. Краката ми не могат да издържат теглото ми. Ходи в пд, сложиха му бай пас, организма му нещо отказа и почина не старец, а на около над 50. Абе факти, аз съм прост, но що не вземите, като моите да ги отсявате. Няма място за обиждане. Скучно ни е и се забавляваме и не вземаме страна, вече сме изморени от 20 години. Нищо добро.... Не очакваме.....
  • 26 Анонимен

    0 1 Отговор
    Честните ченгета, днес по на 80 не лъжеха, но щом и те започнаха да мъжат. Нещо става, народ изнервен, сприхав, от хубаво или лошо, извода е за вас, писането от мен. Те горе ядат, пият, а робите ви използват. Всички заедно са в игрите. Щом деца на ченгета от бдп в герб не се страхуват от тях, значи всичко е точно, дпсгербсп.
  • 27 Анонимен

    0 0 Отговор
    Иде непосредствен народ. Точка. Очаквайте след 10 години още по, но с четири чужди езика. На БГ й са нужни роби..
  • 28 Пешо

    1 0 Отговор
    да някои хора умират от вируса, но лоените топки не
  • 29 Коцалиев

    2 0 Отговор
    Кралев, да не си глътнал Бойко бе, че го няма ?
  • 30 Армен Бабикян

    2 0 Отговор
    Кралев, махай се С в и н ь о !! Нямаш време. Идва коледата ти
  • 31 Нешо

    2 0 Отговор
    Какъв си го търсил във Варна .Кво домашно лечение,какви 5лв.Кой се е излекувал за12 дни?Бил си просто с бронхопневмония и подготвяте вероятно нови манипулации.За да останете на власт сте готови да унищожите всички и всичко.Връщане на заден ход няма.Този път Резилът на диктаторът ви е ГОЛЯМ.ОСТАВКА!!!!!!!!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.