Last news in Fakti

13 Септември, 2020 11:21 13 247 18

Жан Тод разкри какво е видял по време на посещението си при Михаел Шумахер

  • жан тод-
  • михаел шумахер

„Видях Михаел миналата седмица. Той се бори“, заяви президентът на ФИА

Жан Тод разкри какво е видял по време на посещението си при Михаел Шумахер - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вече осма година великият Михаел Шумахер продължава мъчителното си възстановяване след тежкото падане по време на каране на ски във френските Алпи на 29 декември 2013.

Състоянието на седемкратния шампион във Формула 1 се пази в пълна тайна, като единственото известно е, че огромен екип от лекари и медицински служители се грижи за него в дома му край езерото Женева.

Информациите за неговото възстановяване идват единствено от редки разкрития на близки до него хора. А един от тези хора безспорно е настоящият президент на ФИА Жан Тод, който бе човекът, стоящ зад пет от седемте титли на германеца.

„Видях Михаел миналата седмица. Той се бори“, заяви Тод. „Господи, знаем, че имаше ужасен и нещастен ски инцидент, който му донесе много проблеми. Но той има невероятна съпруга до себе си, той има своите деца, своите медицински сестри и можем само да му желаем всичко най-добро, а също и на семейството му. Всичко, което мога да направя е да бъда близо до тях, докато съм в състояние да направя нещо и тогава ще го направя'', заяви президентът на ФИА.

Тод коментира и възможността Люис Хамилтън да подобри рекордите на Шуми. Британецът ще е само на една победа от вечния рекорд по успехи във Ф1 на Шумахер, ако триумфира в неделя в Гран При на Тоскана. „Люис ще подобри всички рекорди на Михаел, просто защото е много талантлив пилот. Той е мотивиран и кара за най-добрия отбор. Той има най-добрата кола, най-добрия двигател, така че всички съставки са налични.

Положителна логика е, че когато се справяш толкова добре в живота, получаваш ползи от това. Именно това се случва с Люис и Мерцедес. Мислехме, че рекордите ще бъдат много трудни за подобряване, но дългата стабилност на правилата им помогна'', заяви той.

„Единият пилот познавам много добре, другия минимално. Очевидно двамата са напълно различни, но имат обща страст, професионализъм, физическо състояние, талант и това ги прави изключителни“, допълни още Тод.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ерекция Кочева

    15 3 Отговор
    Ми не е възможно да се възстанови,то е ясно.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Корекция:

    13 2 Отговор
    Женева е град. Езерото се казва "Женевско езеро".
  • 4 "Той се бори"

    20 1 Отговор
    Може би с вятърните мелници, състоянието му е тежко и няма да се промени, защо не каже за Железния договор които подписва вкл. и всички от обслужващия персонал медицински лица, и че само една подробност ако изръси неволно Корина Бюч-Шумахер ще го изръси с няколко милиона ей така за добър ден, нека се оправи човека израснал съм с неговите успехи в Ф1 от началото на 90-те, но трябва да стане чудо, за съжаление и Мануела Горсова е в това състояние, и Манол Велев, просто вегетация, дано се случи чудо.
  • 5 За мен

    13 20 Отговор
    кариерата на Шумахер е свързана с голяма доза късмет.Преди смъртта на Сена той беше просто един неизвестен младеж във Ф1 чието име се прочу покрай скандалите в отбора му(Бенетон) и годините в които се състезаваше вече в този спорт нямаше истински таланти.

    Коментиран от #8, #9

  • 6 Behemoth

    5 10 Отговор
    Да му бяха дръпнали шалтера докато беше време ....
  • 7 ссдддд

    7 1 Отговор
    Поредният маолумник от факти бг - Павката!,,,, абе заври си гръмкото заглавие с отверстието
  • 8 КОЮ

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "За мен":

    Извинете за вас Хакинен , Хил, Алонсо и още много други не са таланти ? Просто Пилето знаеше как да развие болида , и не забравяйте че Сена бе задминат и след края на състезанието отиде да му се кара че много рискува

    Коментиран от #15

  • 9 Бай Стою касапина

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "За мен":

    Деймън Хил и Мика Хакинен не бяха ли таланти? А?

    Коментиран от #10

  • 10 Не ме разбираш

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Стою касапина":

    След инцидента със Сена правилата в Ф1 се промениха драстично и мерките касаещи безопасността отнеха възможностите за изява на истински талантливите пилоти за които единствено добрите умения и подготовка им донасяха победите.Звездата на Шумахер изгря точно в този период благодарение на това,че той умееше да хитрува и участваше в отбори известни с манипулациите по болидите си и огромните финансови ресурси определящи влиянието им в този спорт.Това са и причините поради които и до днес Ф1 продължава да губи популярност и вероятно след няколко години няма да съществува.
  • 11 Една

    4 11 Отговор
    Стига с тоя вече, заради него си отиде непрежалимия Айртон. Изобщо вече никого не интересува това растение. А и мозък, с разработени неврони, при тотално заминал хард диск, не съм чула да присаждат. Тоя си поживя.
  • 12 цербер

    1 1 Отговор
    Женевското езеро (на френски: Lac Léman, Lac de Genève; на немски: Genfersee) е второто по големина езеро в Централна Европа,А НЕ ЕЗЕРОТО ЖЕНЕВА. Женева е в Югозападна Швейцария и е вторият по големина град след град Цюрих. Зюрик,с ударение на буквичката "и", е на френски език.

    Коментиран от #16

  • 13 ПиПи

    6 3 Отговор
    Дано се оправи Мишката Шумахер! Един голям шампион.
  • 14 Абе боклук мълчи бе

    2 6 Отговор
    Ко ме интересува състоянието му! Боклук продаде се на мерцедес!! А беше икона !!!
  • 15 Като човек - нека се оправи!;

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "КОЮ":

    Като състезател - беше много добър, но и безобразно брутален, дори нагъл, в много случаи минаваше границите на спортната етика. Сена беше велик и като коректност - дали има и един случай на съмнение от тази гледна точка?
  • 16 Каква е връзката между

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "цербер":

    френското произношение за Цюрих със статията (да не говорим, че в Цюрих официалният език е швейцарският вариант на немския). Разбирам да бяхте дали френското произношение за Женева...Изборът Ви ме озадачава?!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пилона

    1 4 Отговор
    Михаел Шумахер бе най-великият пилот в историята на Формула 1 Човек и машина в едно