Last news in Fakti

4 Октомври, 2020 10:42 1 388 0

Трудно, но Рома успя да вземе първа победа в Серия А за този сезон

  • серия а-
  • рома-
  • удинезе-
  • 1:0

Педро осигури успеха за ''Римските вълци'' с красив гол

Трудно, но Рома успя да вземе първа победа в Серия А за този сезон - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборът на Рома записа минимална победа над тима на Удинезе в мач от третия кръг на Серия А. „Римските вълци'' се наложиха с 1:0, а в голмайстор се превърна новото попълнение Педро Родригес, който вкара красив гол с удар от дистанция. Това бе първи успех за Рома от началото на кампанията. В същото време тимът от Удине регистрира трето поредно поражение и зае предпоследното място във временното класиране.

Въпреки единствения гол в срещата, двата тима показаха атакуващ футбол и пропуснаха куп прекрасни възможности пред двете врати.

Още в 19-ата минута Педро можеше да открие, но стражът на домакините показа блестящ рефлекс и успя да избие негов удар. Веднага след това Един Джеко също се озова на добра позиция, но стреля много неточно.

В края на първата част Удинезе също създаде две добри възможности, като и в двете бе замесен Кевин Лазаня.

Веднага след подновяването на играта през втората част Педро отново се озова на правилното място след пас на Джеко, но отново не сполучи.

В 55-ата минута той взе нещата в свои ръце и успя да преодолее вратаря на домакините. Педро изстреля истински снаряд от над 20 метра, топката срещна левия страничен стълб и влетя в мрежата за 1:0.

Няколко минути след откриването на резултата, Хенрик Мхитарян също реализира, но голът му бе отменен заради засада.

В крайна сметка съперникът на българския ЦСКА в групите на Лига Европа - Рома, успя да измъкне трите точки и да регистрира първа победа в Серия А за новия сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА