4 Октомври, 2020 16:33 1 388 0

И Каляри го отнесе от Аталанта

  • серия а-
  • аталанта-
  • каляри-
  • 5:2

След Лацио, днес и Каляри усети от нападателна мощ на ''бергамаските''

И Каляри го отнесе от Аталанта - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборът на Аталанта спечели домакинството си на Каляри с 5:2 в мач от третия кръг на италианската Серия А. В миналия кръг ''бергамаските'' разгромиха тима на Лацио с 4:1 като гост.

Българският национал Кирил Десподов не бе в групата на Каляри и пропусна срещата, тъй като се говори, че много скоро може да премине в друг отбор.

Аталанта поведе още в 7-ата минута с гол на Луис Муриел. Той се възползва от отлично подаване на Хосе Луис Паломино.

В средата на първото полувреме обаче Каляри успя да изравни благодарение на Диего Годин. Той се разписа с глава след центриране от ъглов удар на Разван Марин.

В 29-ата минута тимът от Бергамо вкара втори гол. Алехандро Гомес получи много добър пас от Дуван Запата и с удар извън наказателното поле отбеляза за 2:1.

Аталанта вкара още два гола до края на полувремето. Първо Марио Пашалич се разписа след асистенция на Робин Госенс, а след това Дуван Запата направи резултата 4:1 след подаване на Паломино.

След почивката Аталанта продължи да бъде по-активният отбор в срещата. В 51-ата минута Луис Муриел бе много близо до втори гол, но Алесио Кранио с отлична намеса спаси Каляри. В ответната контраатака гостите стигнаха до второ попадение. Харамалбос Ликоянис центрира много добре в наказателното поле на Аталанта и Жоао Педро с глава отбеляза за 4:2.

Десетина минути преди края играчите на домакините вкараха пети гол. Той бе дело Сам Ламерс, а подаването бе на Марио Пашалич.

Благодарение на победата си Аталанта събра 9 точки и се намира на върха във временното класиране на Серия А. Каляри пък са 16-ти с едва 1 спечелена точка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА