Last news in Fakti

8 Ноември, 2020 21:40 1 846 2

Байер Леверкузен надделя над Борусия Мьонхенгладбах в истинска голеада

  • бундеслига-
  • байер леверкузен-
  • борусия мьонхенгладбах-
  • 4:2

Общо седем гола паднаха в късния мач от Бундеслигата

Байер Леверкузен надделя над Борусия Мьонхенгладбах в истинска голеада - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Байер Леверкузен излезе на четвърто място в Бундеслигата, след като победи Борусия Мьонхенгладбах с 4:3. "Аспирините" взеха трите точки благодарение на два гола на Аларио и по един на Бейли и Баумгартлингер, предаде dsport. За Борусия точен на два пъти бе Ларс Стиндл, като едно от попаденията му падна от дузпа.

Гостите от Гладбах стартираха мача по-добре и още в 18-ата минута получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана Ларс Стиндл, който с точен удар в центъра на вратата направи резултата 1:0. В 27-ата минута Байер изравни. Лукас Аларио се разписа с много добър удар от границата на наказателното поле. Само 5 минути по-късно гостите отново поведоха. Ларс Стиндл се възползва от грешка на отбраната и с удар в долния десен ъгъл на вратата направи 2:1. Малко преди края на първото полувреме Леверкузен се върна в двубоя. Флориан Виртц центрира в наказателното поле на Борусия, където Аларио с глава се разписа.

Второто полувреме започна с по едно много добро положение за всеки от двата тима, но до гол така и не се стигна. За Байер с пропуск се отличи Леон Бейли, докато за Гладбах неточен бе Щефан Лайнер. В 68-ата минута Леверкузен стигна до трети гол. Негов автор стана Леон Бейли. Той се възползва от отлично подаване на Муса Диаби и от близко разстояние се разписа. До края на срещата домакините вкараха още едно попадение. Надием Амири подаде на Баумгартлингер, който с удар в средата на вратата направи резултата 4:2. Гостите пък, макар и твърде късно, вкараха и трети гол за 4:3 чрез Валентино Лазаро.

След спечелените три точки Байер вече има 15 в актива си и заема четвърта позиция. Борусия Мьонхенгладбах пък са седми с 11 точки.

В друг мач, игран по-рано през деня, Волфсбург спечели домакинството си на Хофенхайм с 2:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    браво