Last news in Fakti

24 Януари, 2021 16:41 1 236 0

Челси се справи с Лутън Таун

  • челси-
  • лутън таун-
  • 3:1-
  • фа къп

Лондончани се класираха за 1/8-финалите във ФА Къп

Челси се справи с Лутън Таун - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборът на Челси се наложи над Лутън Таун с 3:1 в мач от четвъртия кръг на ФА Къп. С хеттрик на Тами Ейбрахам "сините" продължават напред в турнира, където на 1/8-финал ги очаква Барнзли. Джордан Кларк върна едно попадение за Лутън и въпреки че се представиха на страхотно ниво и на моменти бяха дори по-добри от домакините, "шапкарите" нямаха сили за повече.

Домакините имаха нужда от десетина минутки за първия си удар към вратата на Симон Слуга. Мейсън Маунт, който излезе с капитанската лента в срещата, шутира към вратата на Лутън, но стражът изби топката в корнер.

Секунди по-късно Тами Ейбрахам откри резултата. Главно действащо лице в "синята" атака бе Тимо Вернер, който по прекрасен начин подаде към Ейбрахам, а на свой ред англичанинът изпрати топката в мрежата на Слуга. Останаха съмнения за редовността на гола, тъй като на терена имаше две топки, но въпреки претенциите на гостите съдията подмина ситуацията и голът бе зачетен.

В 17-ата минута отново Ейбрахам бе под светлините на прожекторите, след като засече добро центриране на Рийс Джеймс и с прекрасен удар с глава реализира за 2:0.

След около половин час игра Челси пропиля страхотен шанс да увеличи аванса си. На пропуска на "сините" Лутън отвърна с изненадващо попадение, дошло с първия му точен удар в мача. Кепа отново демонстрира слабата си форма и пусна наглед лесен за спасяване удар. "Синята" защита също изигра своята роля, проспивайки атаката на противника. Бранителите на Челси допуснаха топката да достигне до Джордан Кларк, който, оставен абсолютно сам, с лекота прати кълбото в мрежата на Кепа.

Челси не се уплаши от инкасираното попадение и продължи да напада, но "сините" пропиляха възможностите си за трети гол в рамките на първата част. Дълбоко в добавеното време Лутън получи правото да изпълнява свободен удар. Дюсбъри-Хол центрира към близката греда, но този път Кепа се намеси и улови.

В началото на втората част Мейсън Маунт получи подаване на границата на наказателното поле и стреля, но топката премина на косъм над напречната греда.

Малко по-късно вдъхновен Кепа се отчете с блестяща намеса. Рийс Джеймс допусна сериозна грешка, предоставяйки топката на противника. Кълбото стигна до Хари Корник, който опита хладнокръвен удар, но този път испанският страж извърши солидна намеса и опази мрежата си от ново попадение.

В 70-ата минута Калъм Хъдсън-Одой се появи на терена за Челси и още с първото си докосване отправи изстрел към вратата на Слуга, но ударът бе извън очертанията на вратата. Влиянието на резервата над срещата бе очевидно. Секунди по-късно Ейбрахам опита да отбележи третото си попадение в мача, засичайки центрирането на Хъдсън-Одой, но не намери целта.

В крайна сметка, секунди по-късно Ейбрахам оформи своя хеттрик след асистенция именно на Калъм. След двойно подаване с Били Гилмор, младокът пусна топката към Ейбрахам, който отново даде глътка въздух на "сините".

Пет минути преди последния съдийски сигнал Тимо Вернер можеше да реши всичко в срещата, след като германецът си изработи собственоръчно дузпа и стреля от бялата точка. Ударът му обаче бе отразен от Слуга.

В крайна сметка, последният съдийски сигнал прозвуча при резултат 3:1 за Челси, който ще срещне Барнзли в следващата фаза на турнира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА