Last news in Fakti

24 Януари, 2021 20:15 1 090 0

Лестър не допусна изненада срещу Брентфорд

  • фа къп-
  • лестър-
  • брентфорд-
  • 3:1

''Лисиците'' успяха да се класират за 1/8-финалите на ФА Къп

Лестър не допусна изненада срещу Брентфорд - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС/АРХИВ

Шампионът на Англия от 2016 година Лестър Сити победи с 3:1 Брентфорд като гост в мач от 1/16-финалите на ФА Къп. Головете за „лисиците“ отбелязаха Дженгиз Юндер, Юри Тилеманс и Джеймс Мадисън. Преди това Мат Сьоренсен бе открил през първата част, когато представителят на Висшата лига бе далеч от най-добрата си игра, но корекциите на почивката от Брендън Роджърс свършиха работа и възпитаниците му вкараха 3 безответни попадения в рамките на 45 минути.

В третата минута Юндер проби по десния фланг и стреля с левия крак в близкия ъгъл, но Даниелс спаси.

В седмата минута домакините излязоха напред. Мат Сьоренсен се възползва от бъркотията, предизвикана в наказателното поле от корнер и се оказа най-съобразителен, за да засече с крак от близка дистанция в близкия ъгъл на Уорд за 1:0.

В 22-ата минута Джеймс Мадисън изпълни пряк свободен удар, но опитът му мина на сантиметри от дясната греда.

В 40-ата минута Годос на свой ред потърси целта от фаул, но топката прелетя над вратата.

4 минути по-късно отново Годос стреля от свободен удар и този път предизвика намесата на Уорд, който обаче се справи и парира.

Още в началото на втората част „лисиците“ реагираха. В 46-ата минута Джеймс Мадисън напредна през централната зона, благодарение на ювелирната си техника, пусна прекрасен пас в пеналтерията към Юндер, който не сбърка и прати коженото кълбо в долния ляв ъгъл за 1:1.

В 50-ата минута Перес бе намерен сам фронтално срещу вратата в наказателното поле и стреля опасно в десния ъгъл, но Даниелс спаси.

Секунди след това Тарике Фосу Хенри извърши нелепо нарушение в наказателното поле срещу Юри Тилеманс и Майкъл Оливър посочи бялата точка. Юри Тилеманс се нагърби с отговорността и прати Даниелс в обратния ъгъл – 1:2.

В 62-ата минута Дженгиз Юндер пропусна да реши мача. Перейра центрира от десния фланг към него, но мерникът на турчина изневери.

В 71-ата минута Джеймс Мадисън сложи точка на спора. Харви Барнс овладя далечно подаване в левия край на наказателното поле и отправи удар, който бе спасен от Люк Даниелс, но при добавката плеймейкърът на шампионите от 2016-та година добута топката във вратата за 1:3.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА