Last news in Fakti

2 Февруари, 2021 13:15 1 284 1

Румениге: Ако Байерн имаше дълг като на Барселона, нямаше да спя спокойно

  • румениге-
  • байерн мюнхен-
  • дългове-
  • барселона

"Прочетох за проблемите на Барселона докато закусвах и едва не се задавих", призна изпълнителният директор на баварците

Румениге: Ако Байерн имаше дълг като на Барселона, нямаше да спя спокойно - 1
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге коментира темата с тежката финансова ситуация на испанския гранд Барселона. Според 65-годишната германска легенда "лос кулес" не рискуват фалит, но е изненадан, че каталунците са допуснали да попаднат в тази ситуация.

"Прочетох за проблемите на Барселона докато закусвах и едва не се задавих", сподели Румениге, цитиран от Marca. "Ако Байерн имаше такива дългове, нямаше да мога да спя спокойно. Но не мисля, че ще се случи нещо. Клуб като Барселона няма да потъне, защото има огромна стойност за регион като Каталуния.

Във всеки случай, дълбоко съжалявам, че клубовете могат да потънат в дългове по такъв начин. В Байерн продължаваме да бъдем ролеви модел, имайки предвид това, което се случва в Барселона или в Италия, където вече не изплащат заплати. При нас преследваме, от една страна, спортни успехи, а от друга - икономическа стабилност", коментира още Румениге.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост райдър

    1 0 Отговор
    Байерн Мюнхен са за пример,може би най-финасово стабилния клуб в света,и с огромни успехи.Без да се наливат милиарди както е при псж,сити,челси и барЦелона..