2 Февруари, 2021 15:50 1 244 2

От Барселона задължили Меси да научи каталунски език с договор

  • лионел меси-
  • каталуния-
  • барселона-
  • каталунски език-
  • договор

Отбелязва се, че футболистът никога не е говорил публично каталунски

От Барселона задължили Меси да научи каталунски език с договор - 1
Снимка: БГНЕС


Суперзвездата на Барселона Лионел Меси е бил задължен по договор да научи местния каталунски език, съобщава "Ел Мундо". В неделя медията публикува невиждани детайли за договора на аржентинския нападател, който приключва през юли.

По данни на вестника, през 2017 година Меси е подновил договора си за още четири години и за целия период трябва да получи сума от порядъка на 555 милиона евро.

По-късно Барселона обяви, че ще заведе дело срещу "Ел Мундо", а адвокатите на футболиста от своя страна подготвят дело срещу някои членове на ръководството на клуба.

Според изданието Меси е бил задължен да се интегрира в каталунската култура и общество за четири години, по-специално да научи каталунски език. Отбелязва се, че футболистът никога не е говорил публично каталунски. Освен това споразумението гласи, че Меси може да напусне клуба, без да плати 700 милиона евро за прекратяване на договора, ако Каталуния придобие независимост.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бежанец

    1 0 Отговор
    А така.Скоро ще се докаже че половината от заплатата му е отивала за сепаратистите.Отдавна съм писал,но сега ще лъсне.
  • 2 Слабак

    0 0 Отговор
    Когато попитали Бат' Ицо Стоичков - Камата, имал ли е проблем с незнанието на езика, той отговорил "Само един месец". "Ама как бе, Ице, за един месец научи каталунски ли"? "Не накарах ги, те да научат български за един месец".