Last news in Fakti

3 Февруари, 2021 22:50 939 2

Славия загуби от руски втородивизионен тим

  • оренбург-
  • славия-
  • 1:0-
  • контрола

Срещата бе равностойна, макар двата отбора да не предоставиха кой знае колко интересна продукция

Славия загуби от руски втородивизионен тим - 1
Снимка: БГНЕС

Руският втородивизионен отбор на Оренбург съумя да стигне до победата срещу родния тим на Славия с минималното 1:0 в поредна контролна среща на "белите" на турска земя. Срещата бе равностойна, макар двата отбора да не предоставиха кой знае колко интересна продукция на терена на "Калиста Спорт Сентър" в Белек, но в крайна сметка след колективна грешка в отбраната на "белите" в 89-ата минута Кирил Капленко наказа неточността на българския тим в защита и донесе успеха на Оренбург.

На терена в Турция присъства помощникът на Александър Димитров в младежкия национален отбор - Ивайло Йорданов, който гледа изявите на младите футболисти в състава на "белите". Първият удар към двете врати бе към тази на Славия. Рикардо Алвеш от Оренбург пое в средата топката и се завъртя, след което напредна към наказателното поле. Последва остър удар с десния крак, който не застраши вратата на Георги Петков, който пазеше със спортен анцуг в контролата. В 12-ата минута Никита Колдунов от родния тим опита удар от средна дистанция, но опитът ми приключи над руската врата.

Секунди по-късно Георги Петков направи добра намеса след удар на Кирил Капленко, който стреля от изгодна позиция. В 16-ата минута отново опитният български страж бе на правилната позиция, за да отрази удар на Алвеш. До края на първата част борбата бе главно в средата на терена и логично двата отбора се прибраха при равенство - 0:0.

Втората част започна с опасно положение за Оренбург, които не успяха да открият своя актив, след като Слатков не съумя да засече остро центриране отляво. В 51-ата минута Дмитрий Воробьов от Оренбург се размина с топката от непосредствена близост пред голлинията на Славия. Нуюк стреля от пряк свободен удар в 58-ата минута, но вратарят на "белите" Михайлов, който влезе като резерва спокойно улови. Секунди по-късно Тимур Аюпов бе намерен след центриране отдясно и стреля с глава, но неточно. В 65-ата резервата за руския втородивизонен тим - Качук, стреля от фаул, но встрани от вратата на Михайлов. В 73-ата минута Качук стреля от фаул, но Иван Дерменджиев внимаваше.

Минута преди края на редовното време Стоянов допусна лесно да бъде подминат отляво и топката бе центрирана в наказателното поле към Капленко. Той бе оставен непокрит и имаше време да овладее и шутира, разстрелвайки Дерменджиев за 1:0.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хмм

    3 0 Отговор
    Че Славия от коя дивизия беше?

    Коментиран от #2

  • 2 Свинята

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хмм":

    Тия кой ли не ги би ! Остава им вечното дерби с Куртово Конаре !