4 Февруари, 2021 18:03 1 657 0

Лудогорец с обрат срещу шампиона на Грузия (ВИДЕО)

  • лудогорец-
  • футбол-
  • грузия-
  • динамо тбилиси-
  • контрола

Кирил Десподов, Клаудиу Кешеру и Мавис Чибота вкараха головете за разградчани

Лудогорец с обрат срещу шампиона на Грузия (ВИДЕО) - 1

Лудогорец спечели с 3:1 срещу първенеца на Грузия Динамо Тбилиси в последната си контрола на турска земя тази зима. Кирил Десподов (24), Клаудиу Кешеру (31) и Мавис Чибота (76) вкараха головете за разградчани, Зоран Марушич (2) се разписа за съперника.

Резултатът бе открит още във 2-ата минута при първата опасност пред вратата на Лудогорец. Центриране от корнер доведе до разбъркване в наказателното поле и първи до топката стигна Зоран Марушич, който без забавяне я прати зад гърба на Ренан.

Разградчани отговориха с шут на Кешеру от фаул в 4-ата минута, който бе уловен с лекота от стража на грузинците. Три минути по-късно добра атака отляво бе продължена към Десподов, но ударът му бе спасен от вратаря. Последва страхотен пробив на Бърнард Текпетей по десния фланг, но успоредното му центриране по земя беше пресечено от защитника на Динамо - Виктор Монхил.

Отлично взаимодействие между Каули и Десподов в 17-ата минута завърши с точно подаване към Кешеру, който без забавяне стреля, но неточно. На добра позиция бе изведен и Текпетей в 22-ата минута, като и неговият диагонален шут премина покрай вратата.

По-активната игра на Лудогорец логично доведе до изравняване в 24-ата минута. Кирил Десподов показа добър контрол и макар и обграден от трима бранители, намери пролуката към вратата на съперника за 1:1.

Десподов пропусна да се разпише за втори път само след 4 минути от по-чиста позиция, след като изскочи очи в очи с вратаря на Динамо. Мигинейшвили обаче запази хладнокръвие и изби с крак удара му.

Клаудиу Кешеру напомни за голмайсторските си качества в 32-ата минута, когато финтира защитник на границата на наказателното поле и с премерен шут с десния крак изведе Лудогорец напред.

Втората част започна с груб фаул на резервата Куция срещу Алекс Сантана, който удари дясното си рамо при падането и се наложи лекарският щаб на разградчани да влиза на терена. Заради силните болки той бе сменен и на терена се появи Стефан Баджи. В следващите минути се откриха добри възможности пред централните защитници Жосуе Са и Оливие Вердон, но до ново попадение не се стигна.

В 58-ата минута центриране на Сисиньо достигна до Кешеру, чийто майсторски удар с глава мина на сантиметри от левия страничен стълб на вратата на грузинците. Отново румънецът отблизо не можа да преодолее стража на Динамо в 62-ата минута, същото направи и Сисиньо при добавката.

Лудогорец поведе с 3:1 в 76-ата минута, наказвайки грешка на съперника. Върната топка от Хвадагиани към вратаря на Динамо бе пресечена от резервата Мавис Чибота, за когото не бе трудно да прати топката в мрежата за трети път.

Скучаещият вратар на българския тим Ренан бе изненадан с топовен шут в 83-ата минута, но се справи и изби. В ответната контраатака Десподов можеше да отбележи, но загуби равновесие и падна след единоборство с бранител, при което останаха съмнения и за дузпа.

Отлично двойно подаване между Димитър Митков и Мавис Чибота завърши с удар на конгоанеца в аут. Това беше и последната интересна ситуация в мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА