Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 20:15 1 893 0

Ето кои са фаворити за треньорския пост в Реал Мадрид - единият е клубна легенда

  • реал мадрид-
  • зинедин зиндан-
  • футбол-
  • раул гонсалес бланко-
  • масимилиано алегри

"Белите" са готови да дадат шанс на Раул и вярват, че той е готов за подобно предизвикателство

Ето кои са фаворити за треньорския пост в Реал Мадрид - единият е клубна легенда - 1
Снимка: БГНЕС

Раздялата между Реал Мадрид и Зинедин Зидан след края на сезона изглежда почти неизбежна в този момент и тепърва ще стане ясно кой евентуално ще застане на кормилото на 13-кратния клубен шампион на Европа. Според Cadena SER главните фаворити за треньорския пост в "лос бланкос" са двама - клубната легенда Раул Гонсалес Бланко и италианският специалист Масимилиано Алегри.

Според испанската медия източници, близки до Реал Мадрид, смятат, че "белите" са готови да дадат шанс на Раул и вярват, че той е готов за подобно предизвикателство. Бившият голаджия в момента е треньор на юношеския отбор до 19 години на Реал Мадрид и го изведе до триумф в младежката Шампионска лига през миналата година.

На "Сантиаго Бернабеу" обаче има и поддръжници на идеята за по-опитен и доказан вече специалист, а Алегри отговаря на това изискване. Италианецът бе свързван с треньорските постове в Пари Сен Жермен и Челси, но парижани назначиха Маурисио Почетино, а лондончани се довериха на Томас Тухел. Наскоро се появи и информация, че Алегри е постигнал предварително споразумение с Рома, но вероятно бившият наставник на Милан и Ювентус продължава да обмисля опциите пред себе си.

В последно време Реал Мадрид е свързван от медиите и с още едно име - Юлиан Нагелсман. Германският специалист нашумя първо като наставник на Хофенхайм, а през 2019 пое РБ Лайпциг. Той е само на 33 години и не е ясно дали е готов на такава голяма стъпка, каквато би било да стане старши треньор на "лос бланкос". Нагелсман е един от вариантите, но Раул е големият фаворит, според Cadena SER, а Алегри е другото име, на което "белите" на този етап са готови да се доверят при евентуална раздяла със Зидан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА