Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 23:59 1 999 1

Челси нанесе втора поредна домакинска загуба на Тотнъм (ВИДЕО)

  • тотнъм-
  • челси-
  • футбол-
  • висша лига

Срещата приключи при резултат 0:1, като автор на единственото попадение стана Жоржиньо, разписал се от дузпа през първото полувреме

Челси нанесе втора поредна домакинска загуба на Тотнъм (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Тотнъм загуби домакинството си на Челси в мача между двата тима от 22-ия кръг на Висшата лига, който беше и последен от него.

Срещата приключи при резултат 0:1, като автор на единственото попадение стана Жоржиньо, разписал се от дузпа през първото полувреме.

Във временното класиране "сините" са вече с тридесет и шест точки и се изравниха с 6-ия Евертън, докато домакините заемат 8-ата позиция.

Челси нанесе втора поредна домакинска загуба на Тотнъм (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Първото полувреме съвсем не премина така, както вероятно се искаше на Жозе Моуриньо.

Португалският специалист бе принуден да ръкомаха и да гледа сериозно край страничната линия, тъй като футболистите му очевидно не се справяха с указанията и персоналните си задачи.

В поредна среща личеше липса на синхрон в постройката на "шпорите", които не успяваха да се справят с бързите действия на атакуващите състезатели на съперника.

Челси нанесе втора поредна домакинска загуба на Тотнъм (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

След едва 15-ина секунди Вернер можеше да открие резултата, но ударът му с глава премина покрай вратата.

Нови опити на германеца затрудняваха бавните, тромави бранители на опонента, като Дайър не спираше да греши и да пропуска действията на състезателите пред него.

Именно при едно такова малко по-забавено негово действие, Вернер се измъкна и си спечели дузпа.

Челси нанесе втора поредна домакинска загуба на Тотнъм (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Зад топката на бялата точка застана Жоржиньо, който вкара топката в мрежата и даде съвсем заслужено предимство на отбора си.

Засилилият се дъжд затрудни допълнително задачата и на двата тима преди почивката и те не стигаха до чисти голови позиции.

За капак, в средата на полувремето Тиаго Силва опита да стигне до малко по-неточно подадена му топка, след което падна на тревата и незабавно поиска медицинска помощ. Той беше заменен от Кристенсен, като очевидно изпитваше болка в дясното си бедро.

През вторите 45 минути теренът стана още по-неподходящ за бързи, многоходови акции, като двете единайсеторки промениха подхода си и заложиха на дългите подавания и балонни центрирания.

Челси нанесе втора поредна домакинска загуба на Тотнъм (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Нарушенията зачестиха, като бяха показани и още няколко официални предупреждения.

И двамата треньори опитаха да внесат известна промяна в първоначалните си постройки, като в игра се появиха Пулишич и Канте, за Челси, както и Моура и Ламела за Тотнъм.

Те обаче не успяха да добавят повече острота и скорост към подхода на своите състави.

Колкото и това да не се понрави на Моуриньо, Тотнъм записа поражение. Така за първи път в треньорската си кариера Жозе добавя в пасива си загуби в две поредни домакинства
За Тухел началото на съперничеството му със Специалния на Острова бе дадено подобаващо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодоров

    2 0 Отговор
    Трагично първо полувреме в стил Моуриньо. Жалък опит за промяна през второто полувреме. Резултат - трета поредна загуба. Решение - оставка на Моуриньо , о не. Той ще преживее поредното си изгонване , но ще прибере поредните 15-20 милиона.