5 Февруари, 2021 11:41 2 143 2

Историческо: Аустрелиън оупън ще е първият турнир, на който няма да има съдии на линиите

  • аустрелиън оупън-
  • тенис на корт-
  • тенис-
  • съдии

Целта на промяната е да има възможно най-малко хора на кортовете и по този начин да се намали опасността от разпространението на COVID-19

Историческо: Аустрелиън оупън ще е първият турнир, на който няма да има съдии на линиите - 1
Снимка: БГНЕС

Първият за годината турнир от Големия шлем е Аустрелиън оупън и на предстоящото му издание за първи път съдиите на линиите ще бъдат изцяло заменени от електронна система. Това обяви директорът на турнира Крейг Тайли пред АП.

Целта на промяната е да има възможно най-малко хора на кортовете и по този начин да се намали опасността от разпространението на COVID-19.

„Електронната система за отсъждане ще функционира с помощта на множество камери, разположени в различни точки на корта, които ще изпращат аудио сигнали към съдията на стола в реално време. Аустрелиън оупън ще бъде първият турнир от Големия шлем, който ще въведе системата на всички кортове, включително и на най-големите“ каза Крейг Тайли.

Очакванията са новата система да гарантира по-малко оспорване на отсъжданията от страна на играчите, както и по-бързо разглеждане на всички дискусионни ситуации на корта.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъдрият

    3 0 Отговор
    По принцип това трябваше да се направи отдавна, поне на турнирите от т.нар. голям шлем.

    Но трябваше да дойде мовида, за да се сетят...
  • 2 Гоуст

    1 0 Отговор
    Хората стават излишни