Last news in Fakti

6 Февруари, 2021 19:10 1 638 0

Реал Мадрид обърна Уеска, те пък удариха две греди за три минути (ВИДЕО)

  • футбол-
  • реал мадрид-
  • уеска

Сблъсъкът приключи при резултат 2:1 за "кралете"

Реал Мадрид обърна Уеска, те пък удариха две греди за три минути (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид спечели гостуването си на последния в класирането на испанското футболно първенство Уеска. Сблъсъкът приключи при резултат 2:1 за "кралете".

Хави Галан вкара за домакините, но с два гола на Рафаел Варан, "белите" се добраха до ценните три точки.

Въпреки успеха си, Реал остава на 7 точки от Атлетико (Мадрид), който е с два мача по-малко от градските си съперници.

За "галактикос" следват срещи с Хетафе, Валенсия и Валядолид. На 24 февруари мадридчани играят с Аталанта в Шампионската лига.

Първото полувреме започна с масиран натиск на домакините. Уеска получи три отлични възможности за откриване на резултата преди да са изминали и 20 игрови минути.

Или солидните намеси на Куртоа, или пък липсата на късмет попречиха на Уеска да открие заслужено резултата.

Стартът на вторите 45 минути беше забележителен. Микел Рико получи трудна топка в наказателното поле и успя технично да стреля. Ударът му прехвърли Тибо Куртоа, но кацна върху напречната греда и излезе в аут.

В 48-ата минута домакините все пак стигнаха до откриване на резултата. Оказаки подаде към Галан, който отправи мощен удар от границата на наказателното поле. Топката се отби във вътрешната част на страничния стълб и влезе в мрежата.

Само още няколко секунди по-късно завършващ изстрел срещна гредата на вратата на "кралския клуб".

В 55-ата минута Реал изравни резултата. Карим Бензема стреля от свободен удар, изстрелът му се отби в напречната греда, а Рафаел Варан се придвижи напред и засече с глава падащата топка. Домакините имаха претенции за фаул срещу вратаря, но повторенията показаха, че такъв няма.

Шест минути преди изтичането на редовното време Варан вдигна победоносно ръце, след като току-що бе реализирал за оказалото се и крайно 1:2. Той се разписа от непосредствена близост, след продължително разбъркване в наказателното поле.

Преди това Бензема можеше да вкара топката в мрежата, но подхлъзналият се вратар на Уеска се оказа на точното място в конкретния момент и кълбото се отби в тялото му.

Така или иначе Реал (Мадрид) спечели, с което съхрани някакви надежди за титлата, въпреки убедителната кампания, която записва до този момент Атлетико. Уеска остава на дъното.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА