Last news in Fakti

7 Февруари, 2021 10:50 2 071 7

Геймърският скандал "Златан" е напът да бъде разрешен напълно

  • златан ибрахимович-
  • футбол-
  • fifa-
  • ea sports-
  • милан

Самият играч пък не само се възпротиви, но дори поведе бунт на футболистите

Геймърският скандал "Златан" е напът да бъде разрешен напълно - 1
Снимка: БГНЕС

Геймърският скандал "Златан" е напът да бъде разрешен напълно. След като през ноември миналата година нападателят на Милан Златан Ибрахимович се обяви против използване на името и лицето му в играта FIFA, от компанията запазиха хладнокръвие и разясниха ситуацията. Тогава EA Sports отговори както на играча, така и на неговия агент Мино Райола, допълнително налял масло в огъня, пише Труд.

Отношение сега взе и вицепрезидентът на компанията производител Дейвид Джаксън, който разкри отношенията между двете страни. Причината играчът да няма основание за претенции пък е партньорство между италианския гранд и американската компания.

„По отношение на Златан, ние имаме договор, както със Серия А, така и с Милан – обясни Джексън. - От клубовете са много, много ясни към техните играчи, които предлагат да се използват колективни имиджови права на бизнес партньори, за да може по този начин да се плаща за подобряване на тренировъчната база и детско-юношеската школа. Така че ние плащаме на Милан, а Милан плаща на Златан. Поради това ние плащаме на Златан. - Така че мисля, че тук става въпрос за малко недоразумение."

Самият играч пък не само се възпротиви, но дори поведе бунт на футболистите. Стотици подкрепиха шведа с финансови претенции, а сред тях бе и Гарет Бейл. Те атакуваха и профсъюза на футболистите FIFPro като страна в спора, но организацията се разграничи от тях и оправда използването на образите на играчи във видеоигри.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тия па

    4 3 Отговор
    какви са нагли ненаяли се св.не , аман от егоистични мърльо.ци , взимат куп пари и пак имат финансови претенции , нещаст.ици

    Коментиран от #2

  • 2 Ан ЕА Геймс?

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тия па":

    Те не взимат ли пари?

    Коментиран от #7

  • 3 сила

    8 4 Отговор
    НАГЛОТО ПОМАЧЕ ПАК СЕ ИЗАКА НА МЕТЕНОТО....

    Коментиран от #4

  • 4 Среден пръст

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "сила":

    показа по Рождество на всички християни,Онзи Отгоре забавя,ала не забравя..
  • 5 Гост

    1 0 Отговор
    Човека-нос няма наяване .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Е взимат де

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ан ЕА Геймс?":

    то за това като излезе нова Фифа я пускат по 150 лв. струва майка си и баща си, а тоя с нос като на пеликан му е забавно иначе, с гнусния си егоизъм. толкова ли е беден, не могат такива като него да вземат някаква символична сума и да зарадват повече дечурлига като играта се пусне за по-малко пари, например ??? превърнаха спорта във финансово извращение, па и се се намират разни такива като вас да ги защитават, все едно награда ще получавате