7 Февруари, 2021 12:16 1 974 0

Нова сериозна оферта за Интер - сделката може да надхвърли над 1 млрд. евро

  • футбол-
  • интер-
  • сделка-
  • продажба-
  • серия а

От фамилия Жанг са склонни да се разделят единствено с миноритарен дял от Интер, но не и да предоставят на нов инвеститор прякото управление на клуба

Нова сериозна оферта за Интер - сделката може да надхвърли над 1 млрд. евро - 1
Снимка: БГНЕС

Британската инвестиционна група BC Partners води разговори за закупуването на миланския гранд Интер. Инвеститорите имат сериозни интереси в развитието на своето влияние в италианския футбол, а сделката може да надхвърли над 1 млрд. евро.

Припомняме, че консорциум, включващ CVC, Advent и италианския фонд FSI, подкрепен от държавата, купи 10% дял в медийната компания, която се занимава с футболните права на Серия "А" за 1,7 милиарда евро.

Един от източниците на "Ройтерс" обаче е на мнение, че от фамилия Жанг са склонни да се разделят единствено с миноритарен дял от Интер, но не и да предоставят на нов инвеститор прякото управление на клуба. Говори се за 40%, които биха стрували около 500 млн. евро.

Financioal Times потвърждава, че китайците спешно търсят суми от порядъка на 200 млн. евро за запълване на празнини в бюджета. За изминалата финансова година, от Интер отчетоха загуби от над 102 млн. евро.

Ares, Fortress, Equit и Arctors са част от другите инвеститори, за които се смята, че имат сериозен интерес към сделки за различни проценти от "нерадзурите".

Наскоро, BC Partners, като главни акционери в "Юнайтед груп", завърши процеса по придобиването на "Нова Броудкастинг груп".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА