Last news in Fakti

7 Февруари, 2021 17:33 1 893 2

Левандовски: Ако спечелим Световното клубно първенство влизаме в историята

  • байерн мюнхен-
  •  роберт левандовски-
  • световно клубно първенство-
  • футбол-
  • германия

Знаем, че сме много близо, но трябва да останем концентрирани на 100 процента, не само за Байерн, но и за Германия

Левандовски: Ако спечелим Световното клубно първенство влизаме в историята - 1
Снимка: БГНЕС

Голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски е амбициран да помогне на отбора да спечели Световното клубно първенство. Ако спечелят турнира, баварците ще завършат един невероятен сезон, в който спечелиха Бундеслигата, Купата на Германия, Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Суперкупата на Германия.

"Ако спечелим Световното клубно първенство, ще извършим едно от най-големите постижения в историята на футбола. Знаем, че сме много близо, но трябва да останем концентрирани на 100 процента. Би било наистина специално. Не само за Байерн, но и за Германия", сподели Левандовски.

Утре Байерн започва участието си в турнира с мач срещу Ал Ахли на полуфиналите. "За нас това е ново предизвикателство. Най-добрият европейски отбор срещу най-добрите от другите континенти. Ще бъде специално, но ние сме готови. Спечелихме всичко, което можеше да се спечели през 2020 г. Това е последният възможен трофей", допълни той.

Нападателят говори и за предизвикателствата на настоящия сезон, който е различен поради пандемията, отлаганията и сгъстения цикъл: "Поради пандемията играем горе-долу на всеки 3 три дни. Това е голямо, голямо предизвикателство за всеки отбор, не само за нас. Обикновено имаш една седмица, понякога две, между мачовете. Освен това има европейско първенство след сезона. Голямо предизвикателство е, но сме готови, защото знаехме, че нещо такова ще се случи".

Левандовски продължава невероятната си форма и през настоящата кампания. Той има 24 гола в 19 мача. "От години слушам как това е най-добрият Левандовски. Няма значение на колко години съм. Все още мога да подобря играта си и се опитвам да го правя. Но знам, че се чувствам добре. Опитвам се да съм на най-доброто си ниво всеки сезон", каза още полякът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брендилия

    0 0 Отговор
    98℅ концентрацията и 2℅ за провретяване, разтоварване
  • 2 през крив

    0 0 Отговор
    макарон