10 Февруари, 2021 14:15 1 396 0

Меси пред юбилеен мач тази вечер

  • лионел меси-
  • футбол-
  • барселона-
  • юбилеен мач-
  • севиля

Именно Севиля е “любимата жертва” на Меси

Меси пред юбилеен мач тази вечер - 1
Снимка: БГНЕС

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси е изправен пред своя мач номер 900 в кариерата си. Тази вечер каталунците гостуват на “Рамон Санчес Писхуан”, за да срещнат Севиля в първия мач от полуфиналния сблъсък помежду им за Купата на краля. Нападателят досега е изиграл 757 официални мача за Барса с 651 гола, докато с екипа на Аржентина има 142 срещи и 71 попадения.

Любопитното е, че именно Севиля е “любимата жертва” на Меси. Той е поразявал мрежата на андалусийци 37 пъти в 40 мача в 4 различни турнира. В Ла Лига мачовете са 28, а попаденията - 29, в Купата на краля срещите са 5, а головете - 2. Бълхата е вкарвал 4 пъти на “рохибланкос” в 5 двубоя за Суперкупата на Испания, както и 2 пъти в 2 мача за Суперкупата на Европа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА