11 Февруари, 2021 16:40 1 779 2

Лудогорец не впечатли, но се справи със Спортист за Купата на България (ВИДЕО)

  • лудогорец-
  • спортист своге-
  • футбол-
  • контрола

“Орлите” победиха с 3:1

Лудогорец не впечатли, но се справи със Спортист за Купата на България (ВИДЕО) - 1

Отборът на Лудогорец се класира за осминафиналите на Купата на България. “Орлите” победиха с 3:1 Спортист (Своге) в първия официален мач в България за 2021 година. Срещата се игра на “Хювефарма Арена”, макар и тимът от Северозапада да се водеше домакин на срещата. Бърнард Текпетей отбеляза два гола за разградчани, а Калудиу Кешерю добави още един. За Своге се разписа ветеранът Деян Христов.

Лудогорец не остави никакви съмнения, че е по-класният тим и ще продължи напред в надпреварата, но с играта си не успя да впечатли, както го правеше в контролните срещи по време на подготовката. Спортист от своя страна показа смелост да се опълчи на "орлите", като дори стигна до изравняване в началото на втората част, но щеше да е сензация, ако бе успял да задържи хикса до края на 90-те минути.

Треньорът на Спортист Ивайло Василев заложи в този мач на Кунчев на вратата и пред него в защита Михайлов, Стойчев и Харизанов. Иванов и Ташев бяха халф-бекове, а Костадинов, Кочилов и Михайхлов действаха в средата на терена. В атака пък стартираха Цветков и Христов.

В същото време Дамбраускас избра за дебюта си Ренан да бъде под рамката и пред него в отбрана Сисиньо, Вердон, Са и Недялков. Сантана и Дяков бяха двамата опорни халфове, а Десподов и Текпетей на двете крила. Кешерю водеше атаката, а зад гърба му действаше Каули.

Домакините можеха да шокират шампионите още преди да е изминала една минута. Ренан не прецени една върната към него топка и бе атакуван от Владислав Цеков в близост до голлинията. В последния момент вратарят успя да изрита топката надалеч.

В 17-ата минута резултатът бе открит. Каули напредна отдясно в наказателното поле и опита да центрира. Първоначално топката бе избита, но тя попадна на крака на Текпетей, който от воле простреля Кунчев.

В 38-ата минута Лудогорец можеше да удвои преднината си. От пряк свободен удар Клаудиу Кешерю натресе горната греда на Кунчев. Последвалата атака пък не завърши с точен шут.

В 45-ата минута Текпетей получи пространство по левия фланг на атаката, но след като напредна прати топката право в ръцете на стража на Своге.

В началото на втората част Спортист изравни резултата. При едно центриране от фаул топката бе засечена с глава от трудна позиция от Деян Христов и влетя във вратата на Ренан.

В 57-ата минута Лудогорец върна преднината си. Двойно подаване между Текпетей и Кешерю позволи на първия да излезе на стрелкова позиция и с левия крак прониза за втори път Кунчев.

180 секунди по-късно падна и трето попадение във вратата на Своге. Десподов стреля точно, а стражът на домакините не успя да се намеси по най-добрия начин и топката попадна на крака на Кешерю, който без да се бави я прати във вратата.

В последния половин час на мача "орлите" контролираха срещата и действаха спокойно. Играчите на Ивайло Василев пък нямаше как да се противопоставят допълнително на шампионите и трябваше да се примирят със загубата и да се задоволят с като цяло достойното си представяне.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мечо

    1 0 Отговор
    Браво на Лодогорец наи големите госпудин Домосчиев си ръзбира от рабутата
  • 2 Пенчо

    0 0 Отговор
    За къде да се натягат,тя победата им е сигурна,пазят сили за по късно мачове.