Last news in Fakti

16 Февруари, 2021 23:59 2 363 0

Ливърпул с голяма крачка към класиране на 1/4-финала в Шампионската лига (ВИДЕО)

  • ливърпул-
  • шампионска лига-
  • футбол-
  • рб лайпциг

Мърсисайдци победиха РБ Лайпциг с 2:0 като гост в първия сблъсък между двата тима от 1/8-финала

Ливърпул с голяма крачка към класиране на 1/4-финала в Шампионската лига (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул направи голяма крачка към класиране на 1/4-финала в Шампионската лига. Мърсисайдци победиха РБ Лайпциг с 2:0 като гост в първия сблъсък между двата тима от 1/8-финала. Заради ограниченията, наложени от пандемията от коронавирус, мачът вместо в Германия, се игра в Унгария на стадион "Пушкаш Арена" в Будапеща. Английският шампион стигна до успеха с попадения на Мохамед Салах в 53-ата и Садио Мане в 58-ата минута, като и двата гола дойдоха след груби грешки в защитата на германците. Тази победа обаче дава огромно предимство за Ливърпул преди реванша на "Анфийлд".

Ливърпул с голяма крачка към класиране на 1/4-финала в Шампионската лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Символичните домакини излязоха с Дани Олмо, Амаду Хайдара и Тайлър Адамс в предни позиции, а в средата на терена действаха Марсел Забитцер, Кевин Кампъл и Кристофър Нкунку.

Юрген Клоп пък отново заложи на атомното нападение в състав Садио Мане, Роберто Фирмино и Мохалед Салах в атака. Играта в центъра на терена пък градяха Тиаго Алкантара, Жоржиньо Вайналдум и Къртис Джоунс.

Германците можеха да открият резултата с първата си по-добра атака. В 5-ата минута Анхелиньо центрира за Даниел Олмо, който стреля с глава с плонж, но нацели гредата.

Ливърпул с голяма крачка към класиране на 1/4-финала в Шампионската лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 15-ата минута и Ливърпул създаде първата си голова възможност. Салах изскочи очи в очи с вратаря, но Гулачи излезе добре и блокира удара на египтянина.

Две минути по-късно събитията отново се пренесоха пред другата врата. Забитцер отправи хубав далечен изстрел, но встрани от вратата.

Англичаните създадоха нова опасност пред Гулачи в 24-ата минута, когато Мане надскочи прекия си пазач и стреля с глава, но над напречната греда.

В 31-ата минута вратарят на домакините излезе доста извън наказателното си поле, за да пресече един пас, но прати топката в краката на Салах, който моментално опита да го прехвърли и да вкара в опразнената врата от центъра, като малко не му достигна да отбележи паметен гол.

Ливърпул с голяма крачка към класиране на 1/4-финала в Шампионската лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 36-ата минута се стигна до доста любопитен момент. Мане получи в наказателното поле, но не успя да отправи хубав удар. Той обаче не се отказа и от аутлинията успя да подаде към Фирмино, който отблизо вкара във вратата. Оказа се обаче, че топката е напуснала очертанията на терена преди паса на сенегалеца и попадението не бе зачетено.

Второто полувреме започна с голям шанс за Лайпциг. Нкунку получи пас в коридор, надбяга Джордан Хендерсън и стреля, но Алисон Бекер излезе и успя да блокира удара на съперника.

В 53-ата минута обаче Ливърпул поведе в резултата. Забитцер върна лошо към Клостерман, който пък се подхлъзна и позволи на Салах да отнеме топката и да излезе очи в очи с вратаря, след което хладнокръвно реализира за 0:1.

Ливърпул с голяма крачка към класиране на 1/4-финала в Шампионската лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Само пет минути по-късно резултатът бе удвоен след нова груба грешка в отбраната на домакините. Трент Александър-Арнолд изрита една балонна топка напред, която на пръв поглед не вещаеше никаква опасност. Мукиеле обаче елементарно се размина с топката и позволи на Мане да изскочи сам срещу вратаря и да вкара за 0:2.

Лайпциг опита да отговори и в 61-ата минута Анхелиньо напредна и стреля от границата на пеналта, но неточно. След това в 79-ата минута и Забитцер шутира от дистанция, но и неговият удар не се получи.

В добавеното време домакините можеха да стигнат до почетен гол. Хий-Чан Хуан бе изведен зад защитата и отправи удар, който обаче премина покрай вратата.

В крайна сметка Ливърпул постигна ценна турнира победа и вече гледа уверено към 1/4-финала в турнира. РБ Лайпциг пък ще трябва да направи голям подвиг в реванша, ако иска да продължи напред.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА