Last news in Fakti

16 Февруари, 2021 23:53 3 318 4

ПСЖ подчини Барса на "Камп Ноу" (ВИДЕО)

  • барселона-
  • псж-
  • шампионска лига-
  • футбол

Лионел Меси откри от дузпа, но Килиан Мбапе с хеттрик и Мойс Кийн донесоха успеха за французите

ПСЖ подчини Барса на "Камп Ноу" (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Пари Сен Жермен разгроми Барселона с 4:1 при гостуването си на "Камп Ноу" в първи мач от 1/8-финалите в Шампионската лига.

Французите пропуснаха да поведат още в 1-вата минута. Тогава Мбапе получи пас зад защитата, а излезлият да пресече подаването Марк-Андре тер Стеген не уцели добре топката, но в крайна сметка домакините се измъкнаха. И двата тима бяха активни и търсеха начин да организират атаки. В 14-ата минута дойде следващата възможност и тя беше 100-процентова. Нападателят на Барса Антоан Гризман се оказа на 8-9 метра от Кейлор Навас с топка в крака, но не успя да реализира.

ПСЖ подчини Барса на
Снимка: БГНЕС

Последва нова опасност пред вратата на каталунците. В 19-ата Мбапе чукна към Икарди, който се оказа очи в очи с Тер Стеген и ритна кълбото покрай него, но Педри се намеси и успя да изрита далеч запътилата се към мрежата топка.

В 26-ата минута далечно подаване към Френки де Йонг не стигна до него, защото халфът на Барса падна в наказателното поле на съперника. Съдията прецени, че той е бил препънат от Лейвин Курзава - дузпа. Меси уверено заби кълбото за 1:0 в полза на домакините, а минутата вече беше 27-а.

ПСЖ подчини Барса на
Снимка: БГНЕС

С това си попадение Лео вече се е разписвал в 17 поредни години в ШЛ (2005 - 2021), като така изравни рекорда на легендата на Реал Мадрид Раул (1995-2011). Секунди по-късно "блаугранас" пропуснаха нова добра възможност, като този път Навас спаси.

Парижани обаче успяха бързо да изравнят. Виновникът за дузпата Курзава се включи в атака и подаде в наказателното поле, където топката стигна до Мбапе. Французинът с лекота си спечели позиция за стрелба и не даде шанс на Тер Стеген - 1:1.

В 35-ата самият Курзава дори сам щеше да вкара за ПСЖ, но този път стражът на домакините отрази.

ПСЖ подчини Барса на
Снимка: БГНЕС

Същото обаче можеше да направи и Гризман в 37-ата, когато пробяга сам с топка в крака от центъра до наказателното поле, но шутът му излезе в аут.
Към края на полувремето последва ново разочароващо отиграване на Тер Стеген с крака, довело до корнер. След неговото изпълнение Икарди изпревари всички на първата греда, но не уцели вратата.

На почивката Почетино смени Идриса Гей, който имаше жълт картон, а и след получаването му беше направил две нарушения. Андер Ерера се появи вместо него.

ПСЖ подчини Барса на
Снимка: БГНЕС

Надъханият Мбапе шутира опасно в 47-ата минута, но кълбото не намери целта.

След още три минути Тер Стеген вече напомни за високата си класа, отразявайки удар на Мойс Кийн след коварен рикошет.

Колегата му на отсрещната врата - Кейлор Навас, увисна след центриране от ъглов удар в 59-ата, но Гризман беше притиснат и не съумя да реализира с глава.

В тези минути каталунците поискаха нова дузпа за игра с ръка на Мойс Кийн, но реферът видя всичко и беше категоричен, че такава няма.

ПСЖ подчини Барса на
Снимка: БГНЕС

ПСЖ стигна до втори гол в 65-ата, когато Леандро Паредес изведе Алесандро Флоренци по дясното крило. Последва подаване на италианеца, а секунда по-късно топката падна на крака на Мбапе и той я насочи в мрежата за 2:1 за французите.

В 67-ата Мбапе пропусна да направи 3:1, когато с лекота задмина Дест, но вратарят спаси. В 70-ата обаче Мойс Кийн стори това, след като засече с глава центриране от фал. Малко по-късно съдията подмина настъпване на Гризман срещу Мбапе в наказателното поле.

ПСЖ подчини Барса на
Снимка: БГНЕС

Навас беше напът да сътвори голям гаф в 81-вата, когато се забави да се освободи от топката и се стигна до рикошет в крака на Гризман, след което топката за малко да влезе в мрежата.

Гостите нанесоха последния си удар в 85-ата, когато Мбапе направи 4:1 след ювелирна контраатака.

В 89-ата минута Барса можеше да стигне до втори гол. Алба центрира отляво, Брайтуайт изпревари Кимпембе, но не намери очертанията на вратата.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Месито

    6 4 Отговор
    Игра ли, че не можах да видя 😂
  • 2 Инспектор Мю мю🌚

    4 7 Отговор
    ПСЖ - милиардния отбор с 0, повтарям 0 (нула) Шампионскии лиги и купи на УЕФА. На умряло куче нож вадят, но иначе бързо бързо си проличава кои са неудачниците.🤠

    Коментиран от #4

  • 3 Русият глупак

    3 0 Отговор
    от ниската земя,да си взема обезщетението и чантите и спешно на самолета за Амстердам!
  • 4 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Инспектор Мю мю🌚":

    Щом и отбор с 0 Шампионски лиги и Купи на УЕФА ги победи , смятай какво дъно са Дузпалона.