Last news in Fakti

8 Март, 2021 21:55 1 876 2

Челси продължава силно във Висшата лига - победи Евертън на "Стамфорд Бридж" (ВИДЕО)

  • челси-
  • евертън-
  • висша лига-
  • футбол

Лондончани надделяха с 2:0

Челси продължава силно във Висшата лига - победи Евертън на "Стамфорд Бридж" (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Челси продължи с изключително стабилното си представяне след пристигането на Томас Тухел. Лондончани направиха сериозна крачка към класиране за Шампионската лига, след като се справиха с директен конкурент в лицето на Евертън. Те спечелиха с 2:0 на "Стамфорд Бридж" в двубой, в който не оставиха съмнения в превъзходството си.

Лондончани започнаха да доминират от самото начало. Те владееха топката в големи периоди и търсеха пролуки в защитата на съперника. Защитата на гостите успяваше да се справи, но с доста усилия. В 16-ата минута след центриране топката бе избита, но стигна до Жоржиньо, който отправи нисък удар. Топката мина близо до дясната греда на Пикфорд, който я изгледа с надежда, че няма да се озове в мрежата.

Челси продължава силно във Висшата лига - победи Евертън на
Снимка: БГНЕС

Вратарят на Евертън се справи отлично в 22-ата минута с опасно центриране на Хавертц преди топката да стигне до Вернер. "Карамелите" постепенно започнаха да поглеждат към вратата на съперника, въпреки че съперникът продължаваше да има предимство. В 29-ата минута Люка Дин получи шанс да изпълни фаул от отлична позиция, но стената си свърши работата.

Челси продължава силно във Висшата лига - победи Евертън на
Снимка: БГНЕС

Натискът на Челси даде резултат в 31-ата минута. Маркос Алонсо получи прекалено голямо пространство. Той получи топката пред наказателното поле след отлична работа на Хъдсън-Одой, напредна и пусна остра топка към Хавертц. Германецът я отклони технично и след сериозен рикошет в Бен Годфри тя се озова в мрежата.

Челси продължава силно във Висшата лига - победи Евертън на
Снимка: БГНЕС

Попадението даде още по-голяма увереност на домакините, а гостите изглеждаха объркани за кратко. Тимът на Анчелоти обаче можеше да изравни в 39-ата минута, когато Ричарлисон бе изведен зад защитата от Алан. Кристенсен успя да го настигне и да му избие топката.

Малко по-късно отбраната на Евертън отново бе преодоляна и Алонсо излезе на отлична позиция, но Пикфорд направи прекрасно спасяване, като предотврати втори гол преди почивката, който можеше да е фатален за гостите. Ситуацията се повтори и в началото на втората част. Пикфорд отново отрази удар на Алонсо.

Челси продължава силно във Висшата лига - победи Евертън на
Снимка: БГНЕС

В 53-ата минута Хавертц пак нямаше късмет да се разпише. Германецът прати кълбото в мрежата, но попадението не бе зачетено, тъй като той игра с ръка при овладяването на топката. Пред другата врата Ричарлисон получи великолепен шанс да се разпише. Бразилецът имаше пространство, но той не овладя добре и стреля покрай вратата.

Челси продължава силно във Висшата лига - победи Евертън на
Снимка: БГНЕС

Двубоят бе по-открит след почивката, тъй като "карамелите" се изнесоха в по-предни позиции. Това даваше повече възможности и за атаки на отбора на Тухел. След изстрел на Рийс Джеймс топката мина на сантиметри от гредата. Малко по-късно Пикфорд отрази удар на Хъдсън-Одой.

Челси продължава силно във Висшата лига - победи Евертън на
Снимка: БГНЕС

Вратарят на гостите нямаше какво да направи в 65-ата минута. Хавертц бе изведен зад защитата и се озова сам срещу Пикфорд. Той опита да го заобиколи, но стражът го събори. Съдията отсъди очевидната дузпа, а от бялата точка Жоржиньо направи резултата 2:0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 пешо

    0 0 Отговор
    the new roman empire.
    това е положението. :)