Last news in Fakti

11 Март, 2021 18:50 1 361 0

Йоахим Льов: Мислех за напускане още преди загубата с 0:6 от Испания

  • йоахим льов-
  • германия-
  • испания-
  • футбол-
  • национален отбор

Стигнах до извода, че след европейското първенство е точният момент да си тръгна

Йоахим Льов: Мислех за напускане още преди загубата с 0:6 от Испания - 1
Снимка: БГНЕС

Йоахим Льов заяви, че унизителната загуба на Германия от Испания с 0:6 миналата година няма връзка с решението му да напусне поста селекционер на Бундестима. Льов изрази желание да прекрати договора си след Европейското първенство това лято. 61-годишният специалист разкри, че е решил да оповести решението си сега, за да даде достатъчно време на своя наследник да подготви отбора за Евро 2024, на което Германия е домакин.

"Още миналата година, преди загубата от Испания с 0:6, бях решил да помисля за напускане през февруари, март. Задавах си въпроси: Къде сме ние? Къде съм аз? Какво искам? Стигнах до извода, че след европейското първенство е точният момент да си тръгна. Време е за промяна и ново предизвикателство", каза Льов на пресконференция.

Бившият футболист на Фрайбург е начело на националния отбор на Германия от 2006 година насам, когато замени Юрген Клинсман. Той е най-дълго задържалият се старши треньор на Бундестима през последния половин век.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА