Last news in Fakti

14 Март, 2021 15:02 1 947 7

Ясен Петров: Младите български футболисти се задушават от чужденците

  • ясен петров-
  • футбол-
  • национален отбор

Ние сме на 68 място, колкото е и моят набор

Ясен Петров: Младите български футболисти се задушават от чужденците - 1
Снимка: БГНЕС


Селекционерът на националния отбор Ясен Петров направи подробен анализ на актуалните теми около "лъвовете".

Пловдивския Джанини обяви пред БНТ, че има визия как трябва да изглеждат "трикольорите" и списъкът с играчи, които играят в българското първенство, ще породи много дискусии.

Петров загатна, че в него ще попадне нападателят на Ботев Атанас Илиев и обясни защо е върнал Андрей Гълъбинов сред избраниците.

"Играем с Швейцария, Италия, Северна Ирландия. Ние сме на 68 място, колкото е и моят набор. Дано се катерим нагоре в ранглистата. Има мачове за Купата. Кръг. На 21 март ще се съберем всички. Времето ни притиска, трябва да разберат, че заедно могат да постигнат повече, отколкото досега.

За шест дни имаме три мача. Искаме да търсим резултати. Дай боже да ги постигнем. Навъртяхме хиляди километри. Имаме визия как да изглеждаме. Футболисти, на които държим, са контузени, което е доста жалко. Дано съумеем. Не се оплаквам. Андрей Гълъбинов играе в първенство на високо ниво. Играе в силно първенство. Има визия. Такъв тип ни трябват. Надявам се, че ще помогне на отбора".

"С Божидар Краев говорих лично. Обадих му се, едва ли му е приятно. Аз го привлякох в Левски преди време. Всичко е в неговите крака и глава. Вратата е отворена за него. Атанас Илиев прави всичко възможно, за да бъде повикан.

Списъкът ще бъде публикуван утре. Ще има много дискусии, но зад всяко нещо има логика. Разбираме се много добре с Александър. Ще бъдем заедно. Имаме позитивно отношение един към друг. Ние трябва да си помагаме, а не да си пречим. Ние сме провели много разговори и с каквото можем да помогнем, ще го направим за младежите. Ще бъдем заедно на базата с младежите, така че ще се видим и ще говорим".

"Обиколих всички мачове почти. Наблюдавам срещи, където има много малко българи. Има задушаване на младите български играчи спрямо чужденците. Приемливо е това нещо и нищо не можем да направим. Да се надяваме, че всеки ще си сграбчи шанса и ще ми "извади" окото. Преходът не е лесен за играчите. Много хора се давят, само най-издръжливите успяват".

"Всеки колега е дал максимума. Аз ще дам всичко. Дано се получи. С футболистите и екипа, ще се борим за резултатите. Ясно ми е къде съм попаднал. Прякор? Аз съм по-възрастният. Побелял съм малко, остарял. Да се определям, не е в моя стил", заяви Ясен Петров.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Asdfg

    11 1 Отговор
    Младите БГ “футболисти” са безполезни келеши, които мислят само за жени, пиене и пари! Задушават се само и единствено от МЪРЗЕЛ!
  • 2 Neyasen

    5 3 Отговор
    Задушават се, но вече 20 годишни не могат още тъч да хвърлят. Ясен Петров е псевдо треньор с фалшива диплома. Няма пэлэвшн купа спечелина, медали, титла или каквото и да е, НО бидийки врэзкар все пак е треньор на националния отбор на България!? Позор.
  • 3 165

    2 1 Отговор
    НЕ СЕ ЗАДУШАВАТ АМИ НАУЧАВАТ ПОДХОД, ОСОБЕНО ОТ БРАЗИЛЦИ, ИСПАНЦИ, ПОРТУГАЛЦИ . . БЪЛГАРСКИЯТ ФУТБОЛ Е МНОГО СИЛОВ - ХВАНЕ ТОПКАТА И АЙДЕ ЮРУШ, ДОКАТО ОНЕА ЗНАЯТ ИГРАЯТ БАЛАНСИРАНО И С ПРАВИЛЕН РИТЪМ, КОГА ДА ЗАДЪРЖИ, КАК ДА "УСПИ" ПРОТИВНИКА . . . ДРУГ ВЪПРОС Е ИСТОРИЯТА В ЛЕВСКИ КЪДЕТО С КУПУВА НЕНУЖНО, НЕКАЧЕСТВЕНО . . .
  • 4 умерен Фен

    1 0 Отговор
    Това не е от "вчера" и е резултат от мутризацията на футбола. Идва един мутренски милионер в един клуб и от Фукня иска за 1-2 години да ги види шампиони и почва да внася разни уж готови футболисти, плаща на съдиите и прочие ръководители във БФС, играе черно тото, купува и продава мачове, върти полулегална трансферна търговия и през това време два-три набора от юношестката школа си заминават без да стъпили на терена на клуба. После идва друг и така, а местните ръководители неистово искат такъв президент мутра, щото и за тях падат от неговите немъчени парички.
  • 5 Тъй като

    1 0 Отговор
    Ясен от Майнатаун, ще ви дам един пример от там. Преди 15-тина години юношесткият отбор на Локомотив-Пловдив беше Национален Шампион на България за своята възрастова група. След 5-10 години от тия 20-30 момчета, резултатът беше следният, нито един не беше картотекиран в основният отбор на Локомотив, а най-лошото, че никой от тях вече не играеше футбол никъде, освен в кварталното училище. И представете си това се отнася за "Шампионите на България", ами другите младежщки отбори на другите клубове по добре ли са били споде вас? Ако макар че Локото не ги искаше в първият отбор, но ги поискаше някой отбор от А и Б група от ръковдството му искаха такава трансферна сума, че никой от не искаше да плати толкова за потенциален добър, но тотално необигран играч, а и той самият не можеше да се откупи, а и не искаше, защото с толкова пари можеше да започне малък частен бизнес, а не да търка скамейката някъде другаде. За това половината се отказаха на секундата, а другата половина почнаха да играят за кеф във В група, докато им мине меракът и се ориентират на къде ще им тръгне животът, но естествено извън спорта.
  • 6 Не съм

    1 0 Отговор
    фен, но веднъж ми се случи да съм на една маса с възрастни играчи и хора близки до ръководството на един от клубовете на А група, мъже на 55-60-70 години. Нямах представа къде в класирането е отборът им, но видях че те се хвалят много яко. Разпитах ги и разбрах че поне 2/3 от футболистите им са твърдо чужденци, че нямат нито един играч от техният град, камо ли такъв от квартала, дето е стадионът им, затова им заявих че не признавам отбора им за "български отбор" и не бих отишъл на техен мач, и те ми се разсърдиха люто и се скарахме. Така викат било в Англия, в Испания, в Италия, а аз ги питам, а ми къде ви са тогава международните успехи бе? Не се виждат какви въшкари са, ами играят оная приказка за жабата дето видяла че подковават вола и си вдигнала и тя крака.
  • 7 смешна работа

    1 0 Отговор
    Стига с това Джанини Не го обиждайте момчето