Last news in Fakti

14 Март, 2021 16:40 1 270 1

Болоня победи Сампдория без Антов

  • болоня-
  • сампдория-
  • футбол-
  • валентин антов

След успеха с 3:1 Болоня заема 12-о място в класирането с 31 точки

Болоня победи Сампдория без Антов  - 1
Снимка: БГНЕС

Тимът на Болоня надигра с 3:1 като домакин Сампдория в мач от 27-ия кръг на Серия "А". Муса Бароу (27'), Матиас Сванберг (41') и Роберто Сориано (70') отбелязаха по един гол за Болоня, а за Самп точен бе Фабио Куалярела в 37-ата минута.

Българският защитник Валентин Антов бе през цялото време на скамейката на резервите на Болоня и не се появи в игра. След този успех Болоня заема 12-о място в класирането с 31 точки, докато Сампдория е на 11-а позиция с 32, като вече в 5 поредни срещи футболистите на Клаудио Раниери нямат победа.

Болоня победи Сампдория без Антов
Снимка: БГНЕС

В 27-ата минута Муса Бароу реализира първото попадение в мача, давайки аванс на домакините в резултата. След центриране на 39-годишния аржентински ветеран Родриго Паласио отдясно гамбийският нападател отправи към вратата на Дория немного силен, но прецизен удар с глава и изпрати топката в долния десен ъгъл на стража Емил Аудеро.

Десет минути по-късно 38-годишният нападател Фабио Куалярела изравни резултата. Бившият италиански национал показа, че дори на тази преклонна за футбол възраст не е загубил головите си инстинкти и майсторски засече от въздуха центриране отляво на Томазо Ауджело.

Този резултат не се задържа твърде дълго на електронното табло, тъй като в 41-ата минута шведският халф Матиас Сванберг върна преднината на Болоня от един гол в резултата. До попадението се стигна след отличен пробив през центъра на Бароу, който подаде на скандинавеца и Сванберг от границата на наказателното поле фронтално срещу вратата с хубав изстрел опъна мрежата зад Аудеро - 2:1.

Болоня победи Сампдория без Антов
Снимка: БГНЕС

В началото на второто полувреме гостите от Генуа активно търсеха изравнителния гол и сътвориха някои интересни моменти пред вратата на Лукаш Скорупски, но в 61-ата минута домакините бяха тези, които можеха да реализират попадение за 3:1. Аудеро обаче направи страхотно двойно спасяване, след като първо не позволи да бъде преодолян от изскочилия сам срещу него Паласио, а после реагира блестящо и при добавката на Андреас Сков Олсен.

Резултатът действително стана 3:1, като това се случи в 70-ата минута. Сванберг напредна в половината на гостите през центъра и пусна фин извеждащ пас към Роберто Сориано, който с хубав удар изпрати топката във вратата на Аудеро.

В 75-ата минута резервата Никола Сансоне вкара нов гол за Болоня, но той бе отменен, най-вероятно поради засада. В заключителните минути играчите на Синиша Михайлович относително лесно задържаха удобния за тях резултат и се поздравиха с втора поредна домакинска победа в шампионата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Люляк

    0 1 Отговор
    Абе тоя пич Антов май ще потьрка пейката бая време.