Last news in Fakti

14 Март, 2021 18:25 1 110 0

Парма подчини Рома и сложи край на черната си серия (ВИДЕО)

  • парма-
  • рома-
  • футбол-
  • серия а

Последната шампионатна победа на Парма бе на 30 ноември - 2:1 като гост срещу Дженоа

Парма подчини Рома и сложи край на черната си серия (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Парма се наложи с 2:0 над Рома като домакин в мач от 27-ия кръг на италианското първенство. Така бившият тим на Христо Стоичков и Валери Божинов сложи край на черната си серия от 17 поредни мача без победа в Серия "А".

Последната шампионатна победа на Парма бе на 30 ноември - 2:1 като гост срещу Дженоа. Така Парма вече е с 19 точки след третата си победа от началото на сезона, като все още е в зоната на изпадащите - на предпоследното 19-о място, но надеждите за спасение все още са живи.

Парма подчини Рома и сложи край на черната си серия (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Рома пък изигра доста посредствен мач и загуби ценни точки в битката за Топ 4. "Джалоросите" са пети с 50 точки, но Наполи и Лацио дишат във врата на столичния тим. Четвъртият Аталанта е с 52 точки.

Още в 9-ата минута домакините съумяха да изненадат столичани. Румънецът Валентин Михаила бе изпуснат от защитита на Рома и преодоля испанския страж Пау Лопес с удар от близко разстояние - 1:0.

До края на първата част, а и на практика в цялата среща, играта в атака на водения от Пауло Фонсека тим не се получаваше. в началото на второто полувреме Стефан Ел Шаарауи не беше далеч от гол за 1:1, но след удара на Малкия фараон топката излезе в корнер.

Парма подчини Рома и сложи край на черната си серия (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Гостите търсеха изравняването на резултата, но вместо това грешка на "джалоросите" в собствената им половина доведе до опасна атака на Парма, при която Рожер Ибаниес извърши нарушение срещу Грациано Пеле Това се случи в 54-ата минута, а Ернани превърна отсъдената дузпа в гол - 2:0.

В 77-ата минута стражът на Парма Луиджи Сепе парира изстрел на Карлес Перес, но гостите така и не можеха да притиснат по-сериозно съперника си и си тръгват от "Енио Тардини" с поражение, което може да се окаже със сериозна тежест в края на сезона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА