Last news in Fakti

15 Март, 2021 07:42 1 848 3

ПСЖ се издъни у дома (ВИДЕО)

  • псж-
  • футбол-
  • нант

Загуби с 1:2 от борещия се за оцеляването си Нант

ПСЖ се издъни у дома (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Пари Сен Жермен допусна изненадваща загуба с 1:2 от борещия се за оцеляването си Нант в домакинството си от 29-ия кръг на Лига 1. Така шампионите не се възползваха от грешката на Лил по-рано през вчерашния ден и не успяха да стопят разликата с тях на върха в класирането.

Домакините на "Парк де Пренс" поведоха с гол на Юлиан Дракслер в 42-ата минута, но допуснаха пълен обрат след попадения на Рандал Коло Муани в 59-ата и Моузес Симон в 71-ата минута.

Нант още в началото загатна, че няма лесно да преклони глава пред по-именития си съперник. "Канарчетата" стояха доста добре на терена, а в 20-ата минута можеха да получат дузпа, след като Преснел Кимпембе спъна Коло Муани в наказателното поле, но изненадващо съдията прецени, че няма основания да посочи бялата точка.

В 42-ата минута ПСЖ успя да поведе в резултата след една от най-хубавите си атаки в мача. Играчите в синьо размениха подавания на висока скорост, топката стигна до Дракслер в наказателното поле и със силен удар по земя той я прати във вратата за 1:0.

През второто полувреме обаче Нант направи пълен обрат. Първо в 59-ата минута Килиан Мбапе направи голяма грешка, връщайки топката неразчетено назад. Коло Муани успя да отнеме, финтира защитник и със силен шут вкара за 1:1.

В 71-ата минута се стигна и до втори гол за гостите. Една дълга топка бе свалена с глава към Коло Муани, който напредна на скорост и подаде за Симон, а той отблизо я вкара във вратата за 1:2.

До края ПСЖ се хвърли в отчаян опит да се върне в мача, но усилията на домакините бяха безплодни. Така Нант си тръгна от Париж с престижна победа и направи важна крачка към спасението. "Канарчетата" излязоха на 18-ото място с 27 точки. ПСЖ пък запазва второто си място с 60 точки, като вече изостава с 3 от лидера Лил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо Венци

    1 2 Отговор
    Хаха.
    Ей да не видят нещо.
    Май сега ще им платят миналогодишните премии за които реваха.
  • 2 БДЖ

    2 2 Отговор
    БДЖ са пътници, нищо не става от това жалко парижко недоразумение.
  • 3 PSG FR

    1 0 Отговор
    Загубата си е загуба, като не вкараш, ще ти вкарат, при толкова пропуснати 100% положения.
    По-добре напишете какво се е случило с Ди Мария и Маркиньос!