Last news in Fakti

16 Март, 2021 23:52 3 045 3

Реал Мадрид е на 1/4-финал в Шампионската лига с лекота (ВИДЕО)

  • реал мадрид-
  • аталанта-
  • шампионска лига-
  • серхио рамос-
  • карим бензема

“Лос бланкос” биха Аталанта с 3:1 в реванша

Реал Мадрид е на 1/4-финал в Шампионската лига с лекота (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид победи с 3:1 на Аталанта на "Алфредо Ди Стефано" в реванш от 1/8-финалите в Шампионската лига. Карим Бензема откри резултата 34-ата минута след грешка на вратаря Марко Спортиело, а в 60-ата Серхио Рамос удвои от дузпа. В 83-ата Луис Муриел намали от пряк свободен удар, но секунди по-късно Марко Асенсио възстанови аванса от две попадения. “Лос бланкос” имаха преднина от 1:0 от първата среща и с общ резултат 3:0 се класират за 1/4-финалите на надпреварата.

Реал Мадрид е на 1/4-финал в Шампионската лига с лекота (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Аталанта пропусна да поведе още в 3-ата минута, когато центриране отляво беше засечено от Робин Госенс, но ударът беше слаб и Тибо Куртоа спаси с лекота. Гостите се отправиха опасно към вратаря на Реал и в 13-ата минута, но тогава Рафаел Варан пресече извеждащия пас към Марио Пашалич. Центриране от фаул в 15-ата накара всички футболисти на домакините да се приберат в защита.

Реал Мадрид е на 1/4-финал в Шампионската лига с лекота (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Реал организира първата си атака в 18-ата минута, когато две центрирания и удар на Тони Кроос създадоха напрежение пред италианската врата. Доста по-опасно за Аталанта стана в 27-ата, когато Винисиус и Бензема размениха подавания, след което бразилецът излезе на стрелкова позиция, но шутира в тялото на съперников играч.

Реал Мадрид е на 1/4-финал в Шампионската лига с лекота (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Тимът на Зидан търпеливо изчака до 34-ата минута, когато съперникът допусна грешка и се стигна до гол. Вратарят Спортиело сгреши при изритването на топката, като я изпрати право у Лука Модрич. Той веднага овладя и подаде към Бензема, който веднага я насочи в мрежата за 1:0.

Италианският отбор така и не успя да отговори по никакъв начин до почивката, макар сигналът за край на полувремето да дойде по време на много добра атака, която обаче беше прекъсната от рефера. При ситуацията Муриел излизаше на голова позиция, но арбитърът не изчака и наду свирката.

Реал Мадрид е на 1/4-финал в Шампионската лига с лекота (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

На полувремето Джан Пиеро Гасперини вкара в игра Сапата с надеждата тимът му да стане по-активен в атака. Последваха няколко акции на гостите, но при поредната такава в 52-ата минута Реал отговори с контраатака, при която Винисиус Жуниор излезе сам срещу вратаря, но шутира в аут.

Реал Мадрид е на 1/4-финал в Шампионската лига с лекота (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

И все пак активната игра на бразилеца даде резултат, след като той спечели дузпа, от която Рамос направи 2:0 в 60-ата минута. Младокът се оказа едно на едно с Рафаел Толой и след като го задмина, беше препънат в наказателното поле. Капитанът на "лос бланкос" хладнокръвно насочи топката в десния ъгъл на Спортиело. Веднага след това бранителят на домакините беше заменен - вероятно защото не е в оптимална физическа форма след лечението на травма.

Реал Мадрид е на 1/4-финал в Шампионската лига с лекота (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 67-ата Аталанта най-накрая можеше да реализира, след като Сапата получи пас зад защитата и веднага шутира, но Куртоа отрази. В ответната атака пък Бензема на два пъти пропусна да направи 3:0. В първия случай вратарят спаси, а при добавката нападателят на Реал стреля в гредата.

Куртоа се намеси блестящо и в 76-ата, когато Сапата пак се оказа пред очите му, но до гол в мрежата на испанците не се стигна.

И все пак Аталанта намери начин да реализира и това се случи в 83-ата. Тогава Муриел направи стража на Реал безпомощен с шут от пряк свободен удар. Последва двойна смяна от страна на Гасперини с идея да се играе още по-нападателно.

Плановете на бергамаските обаче бяха осуетени, защото секунди след попадението на Муриел резервата Марко Асенсио се разписа за 3:1 за Реал.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Локо-Сф

    4 0 Отговор
    Как е завършил мача в крайна сметка и какъв е крайния резултат бихте ли пояснили по-точно?Нещо цифрите и математиката ви не съвпадат.Аталанта вкарали гол но краен резултат3-0!

    Коментиран от #2

  • 2 Даа

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Локо-Сф":

    И най важното е,че Реал Мадрид са на 14 финал а не на 1/4 финал 😂
  • 3 Asdfg

    1 0 Отговор
    Ле-ле колко НЕГРАМОТНО написано!!