Last news in Fakti

22 Април, 2021 17:24 1 747 2

Световната №1 в тениса се ваксинира срещу COVID-19

  • ашли барти-
  • тенис-
  • covid-19-
  • ваксина

Барти се ваксинирала по инициатива на WТА по-рано през април

Световната №1 в тениса се ваксинира срещу COVID-19 - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Лидерката в световната ранглиста Ашли Барти е една от тенисистките, които вече са били ваксинирани срещу COVID-19 по инициатива на WТА по време на турнир в Южна Каролина по-рано през април, предаде Tennis24.bg. 25-годишната Барти и нейният треньор Крейг Тизър се възползваха от предложението на Женската тенис асоциация и потвърдиха, че са изчакали търпеливо своя ред за имунизация.

"Проучвахме различни възможности, но си изчакахме търпеливо реда за ваксина. Това се случи с още тенисисти. Всичко беше добре организирано. Тези, които са най-уязвими, се ваксинираха първи", заяви Барти.

Тя изкара почти цялата 2020 година в дома си в Австралия. Причина за това стана пандемията от коронавирус.

"Хубаво е, че можем да се предпазим по този начин. Все още трябва да спазваме строги правила при провеждане на турнирите и това ще ни осигури допълнителна сигурност", каза още австралийката.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брендица

    1 1 Отговор
    След ваксината следва яко падане..
  • 2 Курникова

    0 0 Отговор
    Барти да каже с коя ваксина се е боцнала!! Да се боцна и аз!!