Last news in Fakti

29 Юни, 2021 17:23 3 821 22

Трибуна „Сектор Г“ излезе с остра декларация по повод събитията около Левски

  • трибуна сектор г-
  • левски-
  • софийска вода

Привържениците на ЦСКА са възмутени от възможността „Софийска вода“ да налива пари във вечния опонент на любимия им клуб

Трибуна „Сектор Г“ излезе с остра декларация по повод събитията около Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Феновете на ЦСКА от „Сектор Г“ публикуваха декларация, свързана със събитията от последните дни в отбора на Левски.

Ето какво написаха от „Сектор Г“:

През последните седмици в публичното пространство освен Европейското първенство упорито се тиражират и сложните взаимоотношения между Любимеца на номенклатурата и някакво британско менте, доведено в България от Златка Райкова. Дотук добре като за сюжет от Биг Брадър, но за жалост нивото в ж.к. "Сухата река'' е такова и трябва да проявим разбиране.

След като днес шокиращо стана ясно, че сделката на хилядолетието няма да се състои, искаме да обърнем внимание на един казус, който не може да подминем просто така. Изтече информация, че господин Раев преговаря със "Софийска вода" за спонсорство и наливане на поредните пари на данъкоплатеца в бездънната подуенска яма, смърдяща от години на фалит. В този ред на мисли искаме да обърнем специално внимание на българските власти за определени "проблемни казуси" относно това потенциално спонсорство.

Дружеството "Софийска вода" е 23% общинска собственост и монополист във водоснабдяването в Столична община. Също така фирмата не е собственик, а концесионер на ВиК активите – те са публично общинско притежание. Постоянното увеличение на цените на водата и извършването на ремонтни дейности, с които се спира достъпът на гражданите до платената от тях услуга особено през лятото предполага инвестиране на повече финансови средствa в подобряване именно на тази услуга, а не в поредната спасителна сламка, която временно да задържи сините клетници на повърхността. Като цяло всичко това изглежда доста нагло, не мислите ли?

До момента "Софийска вода" не са били спонсор на футболен клуб в България. И ето, че сега в условията на служебно правителство, глобална пандемия и предстояща финансова рецесия решават да се рекламират чрез отбор в прикрит фалит и чиито предишни собственици са пряко или косвено в списъка "Магнитски" - адвокат Александър Ангелов, Васил Божков, Димитър Ганев, Георги Попов. Като цяло всичко това изглежда доста странно, не мислите ли?

След като гласуващите за една разумна България, които изпращаха в миналото спонсор след спонсор вече не са в изпълнителната власт, са задействани партийните им кадри в Столична община по предназначение, за да се отклоняват нови финансови потоци към клуб, който не генерира никакви приходи, а само пилее получените до момента. И всичко това в момент, в който трябва да започнат преговори за изтичащата през 2025 г. концесия на столичната ВиК мрежа. Като цяло всичко това изглежда доста познато, не мислите ли?

Мотото на "Софийска вода" гласи: "Ние сме открити, работим в партньорство с обществото и се стремим към непрекъснато подобрение". Интересува ни как точно се получава това с реклама в компроментирано частно спортно дружество в практически фалит? Като цяло от каква реклама точно има нужда компанията, тъй като таргетира фенска маса, която предпочита да се къпе веднъж седмично? Има ли дружеството перо в бюджета си за такова спонсорство или в края на годината да очакваме поредната новина от типа "КЕВР одобри ново поскъпване на водата"?

Ще следим темата и няма да замълчим пред нито една готвеща се наглост по това направление. Апелираме българските институции да не пропускат ОТНОВО удобно печално известната тема и да не се позволява ОТНОВО парите на българския данъкоплатец да потъват в бездънната подуенска яма или този път, може би, на рулетката в "Принцес". Както гласи една стара дубайска поговорка: ""Левски" беше абсолютен рекет. Винаги съм подпомагал спорта, но когато ти кажат "взимаш клуба или бизнесът приключва", имаш ли избор?"


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прасетата квичат

    23 26 Отговор
    А Гришата да върне откаднатото ДДС

    Коментиран от #10

  • 2 БМБ

    24 2 Отговор
    БЕРОЕ НОМЕР. 2
  • 3 кУмУнист

    18 30 Отговор
    Абе препознавачи, вие как си платихте емблемата, за да може да си препознаете фалиралия отбор, май държавата купи едни скапани китайски джипове от едно микренско джудже, а за капак сега държавата трябва и да връща парите на европа, че на Гршата джиповете не били точно джипове, та вашата емблема и припознаване излезе десетки милиона на българския народ. А Софийска вода си има частен собственик и той решава, къде, как и на кого да си дава парите. Ало умрелите, не сме чували да ревете срещу Берое, че тях цял живот едни тецове държавни им плащат.

    Коментиран от #7

  • 4 Локомотивец

    14 19 Отговор
    До тук добре, но на вас какво ви пука като вашият отбор вече не съществува. Най достойният път беше на Локомотив.
  • 5 кУмУнист

    18 26 Отговор
    Ако спонсорството на Софийска вода за Левски е виновно за вдигане цената на водата, то вие и гришата не сте ли виновни за високите цени на горивата, понеже джуджето държи Петрол, но и срещу цените на горивата не сме ви виждали да протестирате.
  • 6 Левскар

    10 13 Отговор
    Долна работа, да не би Левски да се отърве от фалит. Ако видите прострелян да се мъчи на земята ще го заплюете, жалки сте.

    Коментиран от #8

  • 7 Цесекар

    27 6 Отговор

    До коментар #3 от "кУмУнист":

    Всичко, което казваш е абсолютно вярно. Съгласен съм, така е. Но. Аз имам два въпроса. Първият е как получихте лиценз. Вторият е, защо НАП не ви обявява в несъстоятелност, след като толкова време нищо не сте внасяли.

    Коментиран от #11

  • 8 Армеец

    20 4 Отговор

    До коментар #6 от "Левскар":

    Явно си забравил вие какво правихте 2016 г. Какво очаквате, да ви съчувстваме ли. Спомни си за погребението, спомни си и какво направи Батков с лиценза на ЦСКА през 2008г.
  • 9 Диамантената ръка

    8 11 Отговор
    Ако някой ще дава пари, решението го взема френската Веолиа, не Софийска вода.

    Коментиран от #18

  • 10 1913

    19 6 Отговор

    До коментар #1 от "Прасетата квичат":

    Чорбарите донякъде са прави. След като те играха една година в аматьорския футбол, сега е редно и говедата да поритат една година там.
  • 11 кУмУнист

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "Цесекар":

    Всички задължения към нап са разсрочени и се плащат, това с данъците между другото е така с всеки един отбор, вие се появихте като отбор 2016 и вече имате десетки милиони задължения. А относно лиценза, той за жалост може и да бъде отнет, но на този етап към всички задължения на отбора има сключени споразумения или се водят дела, така, че на този етап няма за какво да пипат лиценза , ако скоро не постъпят пари е друга бира, но мисля, че ако за това не дават лицензи, то нито един бг и не само отбор няма да види лиценз.

    Коментиран от #12

  • 12 Цесекар

    14 6 Отговор

    До коментар #11 от "кУмУнист":

    Тези ги разправяй на първокласниците. Нямате пари за минерална вода, внасяли в НАП. Хайде холан.
  • 13 Малий

    11 8 Отговор
    А джипките дето седеха на пръдището как ги изкупи държавата. С парите на народа.
  • 14 не мислите ли

    5 6 Отговор
    тия могат ли да мислят кой им го написа това умотворение
  • 15 ГЕРБ=БСП=ДПС

    14 0 Отговор
    Аз не съм голям футболен запалянко. Софиянец съм, може да се каже, че съм фен на Левски от над 40 години. И с всеки нов собственик все повече и повече се отвращавам. Включително и покрай скоршната сагата с 30 годишния сопол, който не е забил един пирон в живота си. дори не е палтил на някой да го забие вместо него. Пък щял да построи стадион за 100 млн. И щял да "налее" $150 млн. долара в Левски. Аз също смятам, че "Софийска вода" и община София не трябва да спонсорира никой и нищо освен жителите на София "с по-ниски сметки за вода". Смятам, че едино комунално неефективно дружество монополист, не се нуждае от реклама и лъскане на имиджа чрез спонсорства. Още по-малко тежко "катастрофитрали" футболни клубове като Левски, прахосали десетки милиони за огромни заплати и бонуси на некадърни футболисти и за комисионни на корумпирани футболни брокери посредници и корумпирани изпълнителни директори.

    Някъде от края на 1990-те години започнах силно се колебая, дали да продлжавам да съм фен на Левски. Причината бе, че собственик на Левски тогава стана "руснака" Майкъл Чорни. По същия начин, ми беше неприятно, когато след това собственик стана адвоката му Тодор Батков. За мен се появи лъч надежда, когато собственик стана Иво Тонев. Докато не плъзнаха слухве, че истинският собстеник е Шиши. Наскоро се оказа, че Иво Тонев и жена му са в списъците "Магнитски", като свързани лица с Шиши. После собственик стана ченгето Спас Русев, внедрено в партия СДС забогатяло с к
  • 16 ГЕРБ=БСП=ДПС

    14 1 Отговор
    Пocлe coбcтвeник cтaнa чeнгeтo Cпac Руceв, внeдрeнo в пaртия CДC зaбoгaтялo c крaжби и прoдaжбa нa пoмoщи изпрaщaни oт Зaпaдa нa бeдния бългaрcки нaрoд в нaчaлoтo нa 1990-тe г.. Cлeд нeгo coбcтвeник cтaнa другo чeнгe Вacил Бoжкoв ... Вce мнoгo нeприятни зa мeн мутри. Вce eдин oтбoр бaндити c eдин друг футбoлeн и зaхaрeни бoc и изтoчвaч нa ДДC. Кoйтo нaпиcaлитe тoвa футбoлни фeнoвe бoгoтвoрят. Нo тeи мoрaлни фeнoв, cи зaрвaрят oчитe, чe тeхния oтбoр e cпoнcoрирaн c пaри oт изтoчвaнe нa ДДC. И бoгoтвoрят eдин бaндит.

    Aз cъщo нe cъм cъглaceн дa плaщaм oщe пo-cкъпи cмeтки зa вoдa в Coфия. И пo тoзи нaчин дa cпoнcoрирaм нeкaдърни футбoлиcти, взимaщи нaд 100 пъти пo-виcoкa мeceчнa зaплaтa oт мeн.
  • 17 ЦСКА

    18 2 Отговор
    Любовта към Левски ви пречи да видите какво наистина се случва във вашия клуб. Той трябваше да фалира още преди години по същата причина по която фалира и ЦСКА. А тя е некомпетентно управление и ежедневно източване на клуба.
  • 18 ГЕРБ=БСП=ДПС

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "Диамантената ръка":

    НАИВНИК

    У нас решенията ги взимат Шиши и Онуй от Банкя. А ги изпълняват "калинките' из министерствата, агенциите, общините ...

    Френската Веолиа, австийската Щрабак ... как ще работят в България, как ще печелят обществени поръчки как КЕВР ще повишава цената на водата. Ако не са в добри отношения с властимащите у нас.

    Коментиран от #21

  • 19 Учуден

    3 13 Отговор
    Няма такава смрад, като припознаваческата. Държавата им направи цяло първенство, сега искат да им прави стадион. И аз не искам да ми отиват данъците за свинарник, но даже и общо дружество създадоха. Ма те не искали пари да дават? Да, свикнали са само да лапат.

    Коментиран от #22

  • 20 Любопитко ????

    5 0 Отговор
    А ми милионите продължават да си плащат водата , пък ние другите спираме да плащаме ! Хайде готово !
  • 21 Ми да

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    С което потвърждаваш "старата дубайска поговорка".
  • 22 Пресъхнала река

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Учуден":

    Ако се издържахте сами - тогава можеше да поквичиш.
    Не се правете на нещо по-различно. Всъщност сте - ама по-зле.