Last news in Fakti

2 Юли, 2021 18:07 1 721 2

UEFA EURO 2020: Факт е! Мотор на Бундестима прекрати кариерата си в него

  • тони кроос-
  • германия-
  • бундестим-
  • отказване

Тони Кроос обяви, че е взел решението си много преди UEFA EURO 2020, като се е надявал да се раздели с Бундестима, печелейки титлата

UEFA EURO 2020: Факт е! Мотор на Бундестима прекрати кариерата си в него - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Звездата на Реал Мадрид Тони Кроос официално обяви решението си да прекрати кариерата си в националния отбор на Германия. След 106 мача и 17 гола за Бундестима 31-годишният халф ще се фокусира изцяло върху представянето си в испанския вицешампион.

Кроос обяви, че е взел решението си много преди UEFA EURO 2020, като се е надявал да се раздели с Бундестима, печелейки титлата. Както е известно, халфът стана световен шампион на Мондиала в Бразилия през 2014 година.

„От доста време осъзнах, че няма да мога да бъда на разположение за Световното първенство в Катар през 2022 година. През следващите години искам да се фокусирам напълно върху целите си с Реал Мадирд. Освен това от този момент искам да имам възможността да си взимам почивки, които нямаше как да бъдат възможни през последните 11 години, в които бях национален състезател.

Искам и в много по-голяма степен да присъствам като съпруг и баща в живота на своята съпруга и на трите си деца. За мен бе огромна чест да нося тази фланелка толкова дълго време. Правих го с гордост и страст. Благодаря на всички фенове за подкрепата, както и на критиците за това, че ме мотивираха допълнително.

Накрая искам да изкажа огромните си благодарности към Йоги Льов, който ме направи национален състезател и световен шампион. За мен беше чест. Много късмет и успех на Ханзи Флик! Ваш Тони!“, гласи съобщението, с което Кроос обяви решението си да се оттегли.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мега

    3 2 Отговор
    смешния отбор!
  • 2 Хаха, типично по германски

    4 2 Отговор
    Те му казват, че няма да играе в отбора повече, а той какво прави - пише че той напускал... Евала, но достойнство и мъжество не може да се очаква от тия прическовци.