Last news in Fakti

6 Юли, 2021 22:49 2 038 3

Тежък удар по феновете за Олимпиадата

  • олимпиада-
  • токио 2020-
  • фенове-
  • без фенове-
  • откриване-
  • закриване

Представители на Международния олимпийски комитет (МОК) и членове на чуждестранни делегации ще могат да присъстват на церемониите по откриване и закриване на игрите, но...

Тежък удар по феновете за Олимпиадата - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Организаторите на предстоящите летни Олимпийски игри в Токио възнамеряват да откажат допускането на зрители на церемониите по откриването и закриването на Олимпийските игри, съобщава ТАСС, позовавайки се на националният вестник „The Asahi“.

Отбелязва се, че в момента този въпрос е на етап окончателно одобрение. В същото време представители на Международния олимпийски комитет (МОК) и членове на чуждестранни делегации ще могат да присъстват на церемониите по откриване и закриване на игрите.

Предполагаше се, че ще има около 10 хиляди такива зрители, но организаторите възнамеряват да намалят техния брой. Очаква се това да бъде обявено официално след резултатите от петстранната среща на организаторите, която е насрочена за 8 юли.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 г. Поради пандемията състезанията бяха отложени за една година. Tе ще се проведат от 23 юли до 8 август.

На 20 март организаторите най-накрая решиха да проведат игрите без чуждестранни феновe, a на 21 юни беше определен лимит от 10 хиляди души за допускане на местни зрители, като степента на заетост на спортните съоръжения по време на състезанието не трябва да надвишава 50%


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    6 1 Отговор
    то тя олимпиадата мина миналата година.....тази година чувам са организирали някакви състезания по много видове спорт....ама какви са що са един господ знае....!!!!!???????
  • 2 Iviviv

    3 0 Отговор
    И японците са вече куку.
  • 3 Немо

    7 0 Отговор
    Тая олимпиада се превърна в пълен фарс, без публика, с маса ограничения.. Да я отменят и да се приключва